FN kender alt til drab på overgivne.

Home » homepage » FN kender alt til drab på overgivne.
FN kender alt til drab på overgivne.

Omkring 18 timer før den politiske leder i LTTE B. Nadasan og andre embedsmænd fra LTTE overgav sig til Sri Lankas hær og blev dræbt, mødtes embedsfolk fra FN I Vavuniyaa, for at planlægge modtagelsen af de overgivne LTTE folk på vegne af FN. FN embedsfolkene var fuldt ud klar over hvilke LTTE folk der var blandt de overgivne, sagde en højtstående FN medarbejder, der selv var involveret i planlægningen, til netavisen TamilNet.com i mandags. De FN folk der arbejdede på øen på det tidspunkt af krigen, har enten forladt øen, eller arbejder slet ikke længere for FN. Overgivelsen til FN var ifølge en tamilsk politisk observatør, et trick. LTTE folkene blev dræbt og FN så aldrig skyggen af dem. Vijay Nambiar, Stabschef for FN`s generalsekretær Ban Ki-moon, var i Colombo mens overgivelsen og drabene fandt sted. Vijay Nambiar´s bror var rådgiver for Sri Lankas militær under krigen.

De FN embedsfolk der mødtes i Vavuniyaa i krigens sidste dage, har afsløret overfor TamilNet mandag, at de modtog instrukser fra FN hierarkiet i Colombo, om at forberede en sikker modtagelse af den overgivne LTTE leder B. Nadasan samt mindst 9 andre der også af Sri Lankas regering var blevet lovet sikkerhed med assistance fra FN og International Røde Kors.

FN embedsmændene blev i Vavuniyaa bedt om at lave de nødvendige forberedelser I fortrolighed og måtte ikke lække informationer til medierne på det tidspunkt.

Få dage tidligere blev to personer fra FN`s beskyttelses enhed sendt fra Colombo til Vavuniyaa, hvorfra de fik lov at fortsætte videre til Oamanthai. Ingen andre FN folk eller NGO, fik lov at kommer længere end til Thaa`ndikku`lam. En af disse FN folk har overfor TamilNet fortalt, at han er parat til at vidne, bliver der en international undersøgelse.

For få dage siden udkom nogle billeder af den dræbte LTTE politiske leder og den ansvarlige for Fredssekretariatet, billederne beviser at begge blev tortureret og dræbt.


%d bloggers like this: