Human Rights Watch`s efterlyste fange, bekræftet dræbt.

Home » homepage » Human Rights Watch`s efterlyste fange, bekræftet dræbt.
Human Rights Watch`s efterlyste fange, bekræftet dræbt.

Hustruen til den tidligere kommandør for LTTE I Batticaloa Col. Ramesh, har nu på et foto identificeret liget af sin afdøde mand, som kom til de regeringskontrollerede områder sammen med civile i krigens sidste timer i 2009.

Ifølge et videoklip der blev afsløret af Human Rights Watch d. 7. april som viser Sri Lankas hærs afhøring af den tidligere LTTE kommandør d.22. maj 2009, bekræfter Col.Ramesh sin identitet, som værende Thurairasasingham Thambirajah, født d.18. august 1964 i Batticaloa.

Videoklippet dokumenterer også at Hr. Thurairasasingham, der var klædt I civilt tøj da han blev fanget, blev tvunget til at skifte til militæruniform mens han blev afhørt. På billedet som Col. Ramesh`s kone i dag identificerede ham ud fra, bære han uniform.

På video klippene ses også tydeligt ansigterne på de militærfolk som var involverede I afhøringen af Col. Ramesh. Under afhøringen d.22. maj 2009, udspurgte militærfolkene bla. Col. Ramesh om, hvem der var med, da LTTE`s leder V. Pirabhakaran flygtede fra området.

Human Rights Watch har sammen med videoen d.7.april anmodet Sri Lanka om at tage ansvaret for forsvundne tamiler.

Ramesh var far til 3 børn, specialkommandør for LTTE og medlem af LTTE siden 1986. Hans kone og børn befinder sig nu et sikkert sted udenfor Øen. Konen fortalte i dag til medierne, at hun er villig til at vidne, skulle der blive lavet en international undersøgelse.

Col. Ramesh´s kone blev idag interviewet af en freelances journalist fra England til hjemmesiden Eelam Daily.


%d bloggers like this: