Danmark Eksiltamiler

Cyklende tamiler snart gennem Tyskland.

Manoharan Manoranjithan og Partheepan Thambyrajah Som cykler fra Struer til Haag i Holland for personligt at aflevere deres advokats brev til den internationale straffedomstol, er start igennem Tyskland. Advokat Bjørn Elmquist anmodede i Oktober straffedomstolen om at rejse sag mod den Srilankanske regering der i årevis har begået folkemord på den tamilske nation på øen der nu kaldes Sri Lanka.

 Ifølge de to cyklende der startede ud fra Struer d.1. maj, er de i dag ankommet til den lille by Bakum som ligger nær Osnabruck.  Manoharan Manoranjithan og Partheepan Thambyrajah har i gennemsnittet cyklet 50 km om dagen, en enkelt dag har de cyklet mere end 100 km. I Tyskland har de holdt møde med tyske politikere og menneskerettighedsorganisationer.  Møderne blev arrangeret af Tysk Tamilsk Forum. De cyklende fortæller også at tyske medier har dækket cykelturen. Eksil tamilerne i Tyskland har bakket op om de cyklende, bla. cyklede en 10 årig pige i dag sammen med dem på turen.

På TamilVoice Danmarks webtv: www.tamilvoice.tv kan man følge cykelturen. Tamilvoice Danmark forbereder at transmittere live på webtv d.18.maj, hvor de cyklende forventes at ankomme til Haag.