Danmark Eksiltamiler

Den Internationale straffedomstol har nu registreret dansk tamiler´s anmodning imod Sri Lanka.

Partheepan Thambyrajah og Manoharan Manoranjithan fra Struer som d.18.maj efter den lange cykeltur fra Struer til Haag, kunne afleverer deres advokats 3. brev til den Internationale Straffedomstol, har endelig fået den bekræftelse de har ventet på siden oktober, hvor det første brev blev sendt af sted til Haag. Det er tamilernes ønske at der rejses en sag mod Sri Lankas regering, for det folkemord der er blevet begået mod tamiler. De to cyklende kan nu glæde sig over at de mange kilometer i sadlen, ikke er gået ubemærket hen.

”Kontoret for anklager ved den Internationale straffedomstol bekræfter modtagelsen af deres dokumenter/ brev. Disse er registreret og vil blive behandlet i overensstemmelse med bestemmelserne i Rom Statutten for den Internationale Straffedomstol. Så snart en afgørelse er truffet, vil vi informere jer skriftligt og begrunde vores svar.” skriver kontoret for anklager ved den Internationale straffedomstol til tamilernes advokat Bjorn Elmquist i deres brev d.23. maj.

For nylig har chefanklager Luis Moreno-Ocampo, ved Den Internationale Straffedomstol, rejst sag mod Libyen som modsat Sri Lanka, ikke har skrevet under på Rom Statutten.

Partheepan Thambyrajah og Manoharan Manoranjithan har under deres cykeltur mødtes med chefanklageren ved den Internationale Straffedomstol og forklaret om Sri Lankas folkemord imod tamiler.