Dugfriske beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.
Statsterror

Dugfriske beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.

Dugfriske beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.
Dugfriske beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser. Se den på www.tamilvoice.tv

Det britiske TV selskab Channel 4, afslørrede i en time lang dokumentar i går hvordan flere tusinde tamiler blev dræbt under Sri Lankas krig mod tamilerne. Udsendelsen koncentrerede sig om forbrydelser begået i 2008-2009. I dokumentaren blev den daværende talsmand for FN i Sri Lanka interviewet. Han berettede om hvordan det gik til, da de internationale organisationer, her i blandt Dansk flygtningehjælp, blev nødt til at forlade område og overlade de mange civile der bønfaldt dem om at blive, til en uvis skæbne. Talsmanden erkender i udsendelsen, at Sri Lankas motiv for at fjerne de internationale organisationer fra området, var at fører krig uden vidner.

Gårsdagen dokumentar viste dugfriske henrettelses video klip filmet af Sri Lankas egen hær med mobiltelefoner. Et af de seneste og meget vigtige klip, som blev vist i dokumentaren, var et klip som Tamilvoice.dk for nylig kom i besiddelse af. Tamilvoice.dk har igennem Dansk Tamilsk Forums Menneskerettighedsudvalg videre leveret klippet til Channel 4. hvor ægtheden er blevet undersøgt og er blevet bekræftet som autentisk.
Filmklippet har fået den Britiske Udenrigsminister til at udtale, at Sri Lanka skal reagere på de påståede krigsforbrydelser.
Tamilvoice er parat til at dele videoklip med de danske medier, skulle de have interesse herfor.
Det omtalte videoklip kan ses på Tamilvoice webtv.
Relevante historier

Sri Lanka’s Killing Fields (channel4)