Danmark Statsterror

DR 2 viser dokumentaren; “Sri Lankas blodbad”

Danmarks Radio`s DR 2, viser på onsdag d.10. august kl.22.50, den Britisk Channel 4 dokumentar; Sri Lankas blodbad. (Sri Lanka’s Killing Fields). Channe 4 har igennem længere tid indsamlet beviser på Sri Lankas forbrydelser mod den tamilske nation, begået af Sri Lanka i foråret 2009. Dokumentaren som er blevet vist i bla. Indien, Australien og i den amerikanske kongres, har fået politikere i de pågældende lande op af stolene og de kræver nu en undersøgelse af forbrydelserne.

Også Sri Lankas forhenværende præsident Fru. Kumaratunga har udtalt efter at have set dokumentaren, at hun og hendes familie skammer sig over at være singalesere og buddhister. Fru Kumaratunga har dog selv en del på samvittigheden bla. den velkendte Chemanni massakre, hvor 700 civile tamiler blev dræbt i 1995.

Folkemordet på tamilerne har stået på siden 1948. DR2`s beslutning om at sende dokumentaren, rejser et håb hos tamilerne om at også danske politikere vil tage afstand fra Sri Lankas handlinger, gribe ind og kræve en uafhængig international undersøgelse sammen med andre lande.

Den time lange dokumentarudsendelse viser den barske realitet som tamilerne på Sri Lanka befandt sig i i krigens sidste dage og timer i 2009.

Kilde: DR2

Nyt fra Channal 4 : Sri Lanka ‘war crimes’ soldiers ordered to ‘finish the job’

Alt om Sri Lanka på Channal 4