Indien vil hænge 3 tamiler efter 21 års fængsel.

Home » homepage » Indien vil hænge 3 tamiler efter 21 års fængsel.
Indien vil hænge 3 tamiler efter 21 års fængsel.

Efter mordet på den tidligere indiske prime minister Rajiv Gandhi 1991, blev 26 tamiler anholdt og dømt til døden under den daværende antiterror lov. Tamilerne protesterede og ankede dommene til højesteret. Blandt de dømte var 13 tamiler fra TamilNadu og 13 fra Tamil Eelam. Højesteret frikendte igen flere af de dødsdømte i sagen og fastholdt kun dødsdom over 4, to tamiler fra hvert land. Højesteret nævnte i anke dommen, at tamilerne ikke kunne blive dømt efter den daværende antiterrorlov da, angrebet på den tidligere primeminister ikke var nogen terror handling. Højesteret nævnte at den afdøde tidligere primeminister i Indien var ansvarlig for drabene på 10.000 tamiler, da hans tropper var ”fredstropper” på øen der kalds nu Sri Lanka. Drabet på primeministeren blev derfor betragtet som en hævn aktion frem for en terroraktion.

Lige efter højesterets anke dom, skrev de 4 dømte til Indiens præsident, en anmodning om benådning. Nogle år senere blev den enes, en kvindes dom ændret til livstid af dræbtes enke. De resterende 3 har ventet på en benådning i hen ved 11 år nu. I går kom det frem at benådningerne er forkastet og at dødsdommene vil blive eksekveret d.9.september.

Tamilske organisationer og de dømte, har længe beskyldt myndighederne for at have benyttet tortur under afhøringerne. Sagen har været besynderlig fra starten af og den er endnu ikke færdig behandlet. Flere top politikere der skulle afhøres i sagen, er endnu ikke blevet det.

Det siddende Indiske regeringsparti ledet af dræbte primeministers enke,Sonja Gandhi har tabt ved lokalvalgene i alle valgkredse i Tamil Nadu, hvilket var årsag til at man nu har hastet eksekveringen af dødsdommene igennem, mener flere tamilske organisationer i Tamil Nadu

De dømte tamiler har appelleret til tamilnadus statsminister om benådning, da de har siddet i fængsel i 21 år, hvilket er længere end en livstidsdom. I Indien kan livstidsfanger prøveløslades efter 16 år.

For nylig blev den diplomatiske forbindelse mellem Danmark og Indien brudt, da Danmark nægtede at udleverer den danske statsborger Niels Holck sigtet for våben nedkastning over indernes jord, af frygt for at han skulle blive udsat for tortur eller nedværdigende behandling i indernes varetægt.


%d bloggers like this: