Tamileelam

Srilankansk minister protesterer mod Amerikansk diplomats besøg i Jaffna.

Der er blevet afholdt en mindre protest demonstration udenfor det Amerikanske Center i Jaffna, mod besøget af den Amerikanske diplomat Robert O. Blake. Den Amerikanske Assistant Secretary of State er i øjeblikket på officielt besøg til Jaffna. Da Blake skulle mødes med fagforenings ledere og studerende, blev han mødt af tilråb om hans kommentarer offentliggjort på Wikileaks mod EPDP leder Douglas Devananda som er minister i Sri Lankas regering. Den amerikanske diplomat så sig nødsaget til at aflyse dette møde, da demonstranter blokkerede vejen ind til det Amerikanske center.

Sri Lankas Minister for industri og udvikling; Douglas Devananda sagde i dag, at han vil forelægge et brev for Robert O. Blake om de kommentarer som Blake angiveligt har fremsat om ham. Blake skulle ifølge hjemmesiden Wikileaks, havde beskyldt Devananda for at bruge uberettiget magt på øen Kytes ved Jaffna. Devananda sagde, at brevet vil blive givet til Blake før hans afrejse.

Douglas Devananda er leder af paramilitær gruppen EPDP og fik sin militær træning i palæstina af terror gruppen PFLP. Han borførte i 1984 et amrikanske par og forlangte løsesum . Siden 1994 har han fungeret som minister i Sri Lankas Regering. Para militær gruppen EPDP er af flere menneskerettighedsgrupper, blevet beskyldt for at have angrebet tamilske civile.