USA opfordrer Sri Lanka til at stoppe paramilitære aktiviteter.

Home » homepage » USA opfordrer Sri Lanka til at stoppe paramilitære aktiviteter.
USA opfordrer Sri Lanka til at stoppe paramilitære aktiviteter.

USA opfordrede i dag til at paramilitære aktiviteter i den nordlige del af øen der nu kaldes Sri Lanka kontrolleres og at tamilske Politifolk ansættes i den nordlige del af Øen. Den amerikanske viceudenrigsminister Robert O. Blake udtrykte også sin bekymring over menneskerettighederne i landet.

“Jeg er bekymret for menneskerettighederne. Jeg har drøftet med relevante embedsmænd, vigtigheden af at afvæbne paramilitære grupper, hvor der sker fremskridt. Det er vigtigt at implementere tamilske politifolk i nord, så militæret ikke længere har behov for at udføre disse funktioner, “sagde han.

Blake navnegav specifikt Eelam Peoples Democratic Party (EPDP) som havende en stærk paramilitær tilstedeværelse i nord. “Paramilitære grupper har ikke tilladelse til at bære våben i det offentlige. Mens jeg var i Jaffna, oplevede jeg dog personligt EPDP`s magt, da disse forhindre mig i at mødes med nogle universitetsstuderende, “sagde han.

Som reaktion på Robert O. Blakes udtalelser, siger V. Muralitharan, bedre kendt som paramilits Karuna og nu viceminister for genbosættelse, at der ikke findes Sinhala, Tamilsk eller muslimsk politi i Sri Lanka, men kun Sri Lankas politi.

Relaterede nyheder : Srilankansk minister protesterer mod Amerikansk diplomats besøg i Jaffna.


%d bloggers like this: