Krigsforbryder sag rejst mod Sri Lanka´s præsident i New York

Home » homepage » Krigsforbryder sag rejst mod Sri Lanka´s præsident i New York
Krigsforbryder sag rejst mod Sri Lanka´s præsident i New York

Hustruen til Col Ramesh der blev dræbt mens han var i Sri Lankas hærs varetægt, har rejst sag mod Sri Lankas præsident Mahinda Rajapakse, der i øjeblikket deltager ved FN`s generalforsamling i New York.

Col Ramesh var medlem af de tamilske tigere og overgav sig til Sri Lankas militær i maj 2009.

I den Britiske Channel 4 dokumentar; ”Sri Lankas killing field”, så man Col Ramesh blive afhørt af Sri Lankas hærs styrker på et ukendt sted, siden så man hans lig.

Human Rights watch offentliggjorde som de første, et billede af Col Ramesh i Sri Lankas hærs varetægt.

Col Ramesh`s hustru Vathsala Devi, har ud fra billederne identificeret sin mand.

Præsident Rajapaksa er i sin egenskab som øverstbefalende for Sri Lankas væbnede styrker, således den primær ansvarlige for mordet på Col Ramesh og for udførelsen af krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab af tamilske folk.

Ifølge en rapport lavet af FN`s ekspert panel, har Sri Lankas sikkerhedsstyrker under ledelse af præsident Rajapakse, begået krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden imod tamiler.

Der er elementer i denne rapport, der også udgør en handling af folkedrab. Ifølge denne FN rapport er omkring 40.000 tamiler blevet dræbt, kvinder har været udsat for seksuelle overgreb og voldtægt og omkring 140.000 mennesker er forsvundet alene i 2009.

I sidste uge henviste FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, FN ekspert panelets rapport til FNs Menneskerettighedsråd og til FN højkommissær for menneskerettigheder, til videre behandling.

Relaterede nyheder


%d bloggers like this: