Tavs Pave kendte til massakre på tamiler

Home » homepage » Tavs Pave kendte til massakre på tamiler
Tavs Pave kendte til massakre på tamiler

En katolsk præst, der opholdt sig i et af Sri Lankas regeringens erklærede” sikre zoner “i løbet af de sidste faser af krigen i 2009, har stærkt kritiseret Kirken i Sri Lanka for at være tavse om situationen for civile. I et åbent brev til paven, har præsten Francis Joseph kritiseret Kirken for ikke at hæve stemmen i en tid hvor vestlige lande og FN ‘gav udtryk for deres forfærdelse over Sri Lankas regerings militære strategi.  “I nat døde 3318 og mere end 4000 blev såret” skriver præsten i sit brev til paven d.10. maj 2009. Brevet blev i går refereret på BBC i artiklen;” Kirke anklaget for at være tavs” BBC refererede endvidere at præsten i sit brev skrev, at Sri Lankas regering havde brugt tunge våben mod den sikre zone, hvilket Sri Lankas regering ellers har afvist. Præsten skrev også at han mens han skrev brevet, levede blandt 365.000 tamiler i “sikker zonen.

“Det er uheldigt, at Kirken i Sri Lanka ikke har visdommen og modet til at lufte sine synspunkter kraftigt og utvetydigt om den igangværende krig,” skrev præsten. Afsendelsen af det åbne brev kan have resultere i hans mord, begået af Sri Lankas regering.

Kingsley Swampillai, biskoppen af ​​Trincomalee og Batticaloa, har senere fortalt i en vidneforklaring i SriLankas regerings krigs kommission(LLRC), at præsten forsvandt efter at Sri Lankas militær hentede ham ind til afhøring. Biskoppen sagde i sin forklaring at Fader Francis var blandt dem, der forlod krigszonen d.18 maj 2009 gennem de militære kontrolposter ved Omanthai. Folk der krydsede militær kontrolposterne så at han blev hentet til afhøring. “Og så var han ikke mere – ingen så ham derefter,” sagde biskoppen.

I en Wikileaks afsløring fornylig, har den amerikanske ambassadør i Colombo Patricia Butenis fortalt myndighederne i Washington, at den singalesisk talende ærkebiskop Malcolm Ranjit har anmodet USA om ikke at stille Sri Lankas regering kritiske spørgsmål om ansvarlighed.


%d bloggers like this: