Sri Lanka fordømmer og opfordrer til en undersøgelse af Gaddafis drab.

Home » homepage » Sri Lanka fordømmer og opfordrer til en undersøgelse af Gaddafis drab.
Sri Lanka fordømmer og opfordrer til en undersøgelse af Gaddafis drab.

Sri Lanka fordømte i dag drabet på den afsatte libyske diktator, Muammar Gaddafi, og krævede en undersøgelse af omstændighederne omkring hans drab. En kortfattet erklæring fra Sri Lankas udenrigsministerium, sagde, at “regeringen i Sri Lanka er af den opfattelse, at omstændighederne omkring drabet kræver en forklaring”.

Gaddafi har været en langvarig ven af Sri Lanka. Han besøgte Colombo i 1976 for at deltage i et stats-topmøde holdt af Sri Lanka.

Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksa besøgte Libyen i 2007 og hans søn Namal Rajapaksa, som er regerings parlamentariker, blev også modtaget af den nu afdøde libyske leder sidste år i Tripoli.

Sri Lankas udenrigsministers erklæring kommer efter at bekymringer rejst af regerings parlamentsmedlemmer i fredags i parlamentet fordømte drabet på den libyske leder af styrker fra det libyske overgangsråd.

I fredags sammenlignede Human Rights Watch drabet på den tidligere libyske leder oberst Muammar Gaddafi og Sri Lankas `hvide flag sag´. “Der er ikke stor forskel på påstandene om det `hvide flag sag´ i Sri Lanka, hvor LTTE ledere og deres familier angiveligt forsøgte at overgive sig og angiveligt blev henrettet,” sagde Brad Adams fra Human Rights Watch til BBC singalesisk service.


%d bloggers like this: