Nyheder

Afgørelse i retssagen mod Fighters+Lovers kl.12.00

Pressemeddelelse: Afgørelse i retssagen mod Fighters+Lovers på torsdag d. 18. august, kl. 12.00, i Østre Landsret, Bredgade 59. Torsdag d. 18. august kl. 12 falder der dom i den principielle retssag mod tøjfirmaet Fighters+Lovers, som er sigtet for at støtte to de befrielsesbevægelser – colombianske FARC og palæstinensiske PFLP. Afgørelsen ventes med spænding, da det er første gang, en dansk domstol skal dømme i en sag om økonomisk støtte til organisationer, der står på EU’s terrorliste. De sigtede regner dog med en klar frifindelse. – “Byretten fastslog, at FARC og PFLP ikke er terrororganisationer, men derimod legitime frihedsbevægelser, der kæmper mod undertrykkende og udemokratiske regimer.

Vi støtter FARC og PFLP, ligesom andre støttede ANC i Sydafrika i 1980´erne, og vi tror på, at Landsretten fastholder frifindelsen,” siger Ulrik Kohl, som er tiltalt i sagen. Han henviser til, at Østre Landsret allerede har afvist centrale dele af anklagerens beviser, fordi de var fremkommet under tortur. Fighters+Lovers mål er at forsvare de demokratiske rettigheder herhjemme og den ret til solidaritet, som danske fagforeninger og solidaritetsbevægelser i mange år har udøvet, og som USA’s og EU’s terrorlister angriber.

Firmaets første kampagne var T-shirt-salg til fordel for en radiostation i Colombia drevet af FARC og et plakatværksted i Palæstina drevet af PFLP. Begge projekter skal styrke ytringsfriheden og dialogen, som er under hårdt pres i de blodige konflikter, der hærger både Colombia og Palæstina. Musik, fest og sæbebobler
Da sidste retsmøde sluttede i torsdags, tog venner imod dem med klapsalver, blomster, balloner, sæbebobler og musik. De tiltalte forventer en lignende opbakning, når dommen afsiges.

– “Vi er utroligt glade for den store opbakning og støtte, vi har fået,” siger Preben Mikkelsen, som er terrortiltalt, fordi han reklamerede for T-shirts i sin pølsebod på Blegdamsvej i København.