Hemmelige fængsler i Sri Lanka- FN

Home » homepage » Hemmelige fængsler i Sri Lanka- FN
Hemmelige fængsler i Sri Lanka- FN

På den 47. forsamling i FN`s udvalg mod tortur(CAT) i Geneve, blev der i tirsdags rejst alvorligt spørgsmålstegn ved Sri Lankas løfte om at overholder rettigheder. ¨

Flere af udvalgets medlemmer har i forvejen beskyldt Sri Lankas regering for ikke at give detaljerede oplysninger nok. Vice bestyrelses formand for CAT, Felice Gaer sagde ved forsamlingen, at påstanden om “hemmelige fængsler” antyder behovet for en uafhængig undersøgelse. “Sri Lankas hær og tilknyttede Para militære grupper har drevet, samt gjort det muligt at drive hemmelige anlæg hvor tortur og udenretslige drab, hævdes, begået” sagde hun.

Hun sagde endvidere, at Amnesty International havde noteret sig 7 forskellige tortur tilbageholdelse steder i det nordlige “Sri Lanka”, fem i Vavuniya og to i Mullaitivu.

1. Poonthottam Maha Vidyalaya
2. 211 Brigade hovedkvarter
3. Vallikulam Maha Vidyalaya
4. PLOTE paramilitære detentionscenter og Dharmapuram som femte lejr i Vavuniya, og to lejre i Mullaitheevu.

Felice Gear sagde også, at der i Dharmapuram tilbageholdes mere end 700 mænd og kvinder i forladte bygninger og huse, her holdes bla. 80 LTTE top folk og 300 civile tilhængere fanget.

FN`s -arbejdsgruppe om forsvindinger har udpeget Sri Lanka til den nation med det næst højeste antal forsvindinger i verden, meddelte hun til forsamlingen.

Alle nævnte fangelejre er beliggende i den tidligere krigszone, som Sri Lankas regering indtil nu ikke har tilladt nogen at få adgang til.

Comments Closed

%d bloggers like this: