Sri Lanka i forhøjet alarmberedskab op til de tamilske heltedage.

Home » homepage » Sri Lanka i forhøjet alarmberedskab op til de tamilske heltedage.
Sri Lanka i forhøjet alarmberedskab op til de tamilske heltedage.

Mens tamilerne forbereder sig på at mindes deres faldne frihedskæmpere på den årlige tamilske nationale heltedag, har Sri Lankas militær øget sin patruljering i de besatte tamilske områder.

Gravpladserne hvor de faldne tamilske frihedskæmpere er stedt til hvile, er blevet gravet op og resterne brugt til at bygge veje og broer. I vejkanterne er knogler og tøj rester fra faldne frihedskæmpere, blevet fundet. Til trods for at gravpladserne ikke længere eksisterer, bliver områderne alligevel bevogtet i disse dage. På den største gravplads i Jaffna, har Sri Lankas militær bygget deres hovedkvarter.

Den 27. November hvor den første frihedskæmper ofrede sit liv for at befri Tamil Eelam, markeres som national helte dag. Alle frihedskæmpere der er faldet, mindes denne aften.

Før Sri Lanka besatte hele det tamilske område, blev den 27. November markeret ved at alle kirke og tempelklokker ringede på det klokkeslæt om aftenen, hvor den første tamilske frihedskæmper ofrede sit liv for Tamil Eelam. Sri Lankas militær har nu sat bevogtning ved alle templer og kirker og samtidigt beordret at der ikke må holdes gudstjenester i forbindelse med dagen eller ringes med klokkerne.

På Jaffna universitet er de plakater som de studerende havde sat op, med minde ord til deres frihedshelte, blevet fjernet og oplysningstavlerne ødelagt.

Sri Lankas militærs ansvarlige i Jaffna, har sagt til medierne at, dagene d.26 og 27 november er helt almindelige dage hvor befolkningen ikke må fortage sig noget særligt eller specielt. Der vil blive holdt et vågent øje med dem der skulle finde på andet.

Dagen før den nationale heltedag, fylder tamilernes nationale leder 57 år.

Pårørende til hen ved 40.000 faldne frihedskæmpere i Tamileelam, har ikke længere mulighed for at besøge deres afdødes grav, tænde et lys eller lægge en blomst.

Den nationale heltedag mindes i Danmark og andre lande hvor tamilerne bor. I Danmark bliver der som sædvanligt afholdt to minde arrangementer, et i Herning og et i Holbæk.

I England, London SKLPC  “India Gardens” West End Road park har tamilerne bygget en næsten tro kopi af den største tamilske gravplads i Kopay, Jaffna. Her vil et ud af fem arrangementer i forbindelse med dagen, blive holdt.


%d bloggers like this: