Dræbt veteran journalist – vidne til Sri Lankas krigsforbrydelser.

Home » homepage » Dræbt veteran journalist – vidne til Sri Lankas krigsforbrydelser.
Dræbt veteran journalist – vidne til Sri Lankas krigsforbrydelser.

Veteran journalist Marie Colvin mistede synet på sit ene øje ved Sri Lankas militærs artilleri angreb og dræbt ved Syrisk militærs artilleri angreb.

Den amerikanske journalist Marie Colvin der blev dræbt under et angreb i Syrien i går, var meget kendt blandt tamiler, for din dækning af tamilernes befrielseskamp. I 2001 da hun befandt sig i befriet tamilsk område, blev hun såret og mistede synet på sit ene øje, under et af Sri Lankas militærs artilleri angreb.

Marie Colvin havde løbende kontakt med de tamilske tigre i forbindelse med sin dækning af konflikten.

Nadesan, politiske leder af de tamilske tigre.
Nadesan, politiske leder af de tamilske tigre.
S.Puliththevan, lederen af Tamilsk fredssekretariatet.
S.Puliththevan, lederen af Tamilsk fredssekretariatet.

I maj 2009 besluttede den politiske leder af de tamilske tigre og lederen af fredssekretariatet sammen med flere hundrede medlemmer af LTTE`s politiske fløj og deres familier, at overgive sig til Sri Lankas militær for at redde flere tusinde sårede civile. Flere diplomater blev orienteret om overgivelsesplanen og Sri Lankas præsident garanterede for deres sikkerhed. I den forbindelse blev også Marie Colvin kontaktet af de tamilske tigre og orienteret om overgivelsesplanen med hvidt flag.

Marie Colvin Var en af dem som afslørede Sri Lankas militærs drab på de overgivne med hvidt flag. Marie Colvin Medvirkede også flere gange i Channel 4 indslag om Sri Lankas forbrydelser mod tamiler.

BBC: Marie Colvin and Sri Lanka war crimes

Marie Colvin´s beretning om overgivelsen med hvidt flag og Sri Lankas krigsforbryelser.:

Comments Closed

%d bloggers like this: