Nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.

Home » homepage » Nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.
Nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.

( ADVARSEL!! Stærke Billeder til indlæg )Den britiske Channel4, informerer om en kommende ny time lang dokumentar om Sri Lankas krigsforbrydelser på onsdag.

Den 12-årige Pirbakaran Balachandran blev brutalt henrettet af Sri Lankas hæren.
Den 12-årige Pirbakaran Balachandran blev brutalt henrettet af Sri Lankas hæren.

Det britiske selskab afslørede sidste år i sin dokumentar `Sri Lankas Killing Fields´ flere af Sri Lankas krigsforbrydelser. Dokumentaren blev også genudsendt på DR2 i Danmark og i flere andre lande.

TamilVoice Danmark bidrog dengang med et vigtigt filmklip til dokumentaren.

På onsdag d.14. marts viser Channel4 således en fortsættelse af sine afsløringer i dokumentaren der hedder; `Sri Lanka’s Killing Fields: War Crimes Unpunished´. Channel4 skriver i sin beskrivelse af dokumentaren, at de vil bringe 4 sager frem i dokumentaren. En af sagerne handler om hvordan Sri Lankas hær brutalt henrettede en 12-årig dreng. Meget tyder på at den 12-årige er Pirbakaran Balachandran , yngste søn af De tamilske Tigres leder, Vellupillai Pirbakaran.

Siden maj 2009 hvor Sri Lankas regering påstod at have afsluttet krigen, har der været utallige beviser på Sri Lankas folkemord på tamiler, krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og samtidig brug af ulovlige våben, her i blandt kemiske våben.
I sidste uge kunne man se mange billeder i de tamilske medier, som bevis på at Sri Lanka brugte kemiske våben i krigen.
FN`s menneskerettighedsråds møde der har foregået siden d.27.februar, har der været tale om Sri Lankas konflikt. USA har nu fremlagt en resolution som vil forlange, at Sri Lanka gennemfører opfordringen fra den kommission (LLRC) som Sri Lankas præsident selv har oprettet.

Denne Sri Lankas kommission udtalte i november at det britiske tv selskabs dokumentar var falsk, at FN`s ekspert panels udtalelser var ensidige og at Sri Lankas hær ikke havde dræbt nogen civile. Flere tamilske medier skriver at Danmark er et af de lande som støtter USA`s resolution, som siges at være imod Sri Lanka.

Selvom resolutionen siger at Sri Lanka selv skal undersøge alt, er Sri Lanka vred over resolutionen og mener at den er et indgreb i Sri Lankas indre anliggender.

Relaterede nyheder:

Comments Closed

%d bloggers like this: