Sri Lankas hærs flåde jager hjemvendte tamiler væk.

Home » homepage » Sri Lankas hærs flåde jager hjemvendte tamiler væk.
Sri Lankas hærs flåde jager hjemvendte tamiler væk.

Bevæbnede besættelsesstyrker fra Sri Lankas flåde, jagede fredag, 70 katolske tamiler væk, der var vendt tilbage til området omkring deres kirke i Kurusup-paadu i Peasaalai, Mannar. De tamilske familier var vendt tilbage til de hjem, som organisationen Jesuit Flygtningeservice (JRS) havde etableret til dem tilbage i 2004. Områdets kirke Church of Our Lady of Victory, er et af landets største katolske kirker. Peasaalai er en større landsby med en befolkning på 8000 tamiler. 90 % af disse er katolikker, mens de resterende er henholdsvis hinduer og muslimer. Sri Lankas hær påstås at være i gang med en singalesisk kolonisering af området i Mannaear, der fra kysten er dette tætteste man kan komme på Tamil Nadus kyst i Indien.

De tilbage vendte tamiler der natten til fredag blev jaget bort af bevæbnede styrker fra Sri Lankas hær, fik ikke engang tid til at samle deres ejendele. Fortæller flygtningene.

De tilbagevendte tamiler var kun lige begyndt at genoptage deres liv som fiskere igen.

De bevæbnede styrker fortalte tamilerne, at de skulle have fået tilladelse fra Sri Lankas forsvars ministerium, før de var vendt tilbage til deres ejendomme.

De berørte tamiler gjorde med det samme deres biskop Rt.Rev.Rayappu Joseph opmærksom på at de måtte flygte.

Comments Closed

%d bloggers like this: