Danmark Dansk

Tamiler afsløret i Kontant på DR1

Tamilere lever generelt med et godt ry i Danmark. Derfor var det noget af en overraskelse, da DR1 i aftenens udgave af Kontant kunne nævne et tamilsk navn på en boligsvindler… Godt nok bliver nationaliteten ikke nævnt, men de færreste tamilere vil være i tvivl om, at Pradeepan M. Ponnambalam er tamiler…

Personen – eller svindleren, har sammen med nogle andre misbrugt andre folks kreditkort, udgivet sig for at være en anden og prøvet at udleje andre folks ejendomme…

Kontant var heldig at støde ind i denne person og interviewe ham, og den efterfølgende debat på nettet blandt danskere og tamilere, har været fordømmende mod denne persons handlinger.

Det er trist at se, at en tamiler er indblandet i dette, men takket være Kontant, er flere nu blevet advaret, så man ikke ryger i denne fælde og mister en masse penge.

Se hele programmet ved at klikke her.

Programomtalen:
Snydt af boligbedragere

I Anne-Sofie Børresens og Rune Mikkelsens lejlighed på Christianshavn myldrer det flere aftener i træk ind ad døren med håbefulde unge, der gerne vil leje lejligheden, der i Den Blå Avis er annonceret til fremleje i 2 år. En jakkesætsklædt mand er i færd med at fremvise parrets 60kvm store lejlighed i hjertet af København. Der er dog et problem: Anne-Sofie og hendes kæreste Rune Mikkelsen skal ikke flytte fra lejligheden de næste 2 år.

Som så ofte før har Anne-Sofie og Rune via udlejningstjenesten Red Apple udlejet deres lejlighed til turister – bare for et par dage. Det giver de to unge et lille tilskud til økonomien på 100 euro pr. dag.

– Vi har med held før udlejet vores lejlighed igennem Red Apple, så vi mistænkte ikke den engelsktalende mand i den anden ende af røret, da vi aftaler selve udvekslingen af nøgler, siger Anne-Sofie.

Intetanende pakker parret derfor deres kufferter, og kører i sommerhus i tre dage.

Kreditkortsvindel og sovepiller
Allerede dagen efter modtager Anne-Sofie et bekymrende opkald.

– En ven ringer og fortæller, at der går 40 mennesker rundt i min lejlighed for at leje den. Jeg bliver bange, og kontakter politiet, men de kan ikke hjælpe. Så i stedet kontakter jeg Kontant, siger Anne-Sofie

Kontant og Anne-Sofie rykker hurtigt ud på adressen, men alle gæster og manden, der har fremvist lejligheden, er gået. Til gengæld flyder lejligheden med fremmede folks kreditkortoplysninger, underskrevne lejekontrakter og sovepiller. Sengen er uredt, og lejerens kuffert ligger stadig på sengen.

40.000 kroner fattigere
I de efterfølgende dage bliver Anne-Sofie Børresen kimet ned af en række personer, der alle er blevet tilbudt at leje hendes lejlighed mod at indbetale et indskud på 39.000 kroner, og som vil kontrollere, at alt er i orden.

– Jeg forklarer dem alle, at det er et svindelnummer, og beder dem kontakte Kontant, siger hun.

Desværre er ikke alle mistænksomme. En af dem, der falder for tricket, er Benjamin Dahlerup:

– Jeg overfører depositummet på 39.000 kroner så hurtigt som overhovedet muligt, da det er en fed lejlighed, men nu fortryder jeg.

Pengene er tabt. De er hævet fra den konto, de er indbetalt på.

Kontant følger sporene
I samarbejde med Anne-Sofie finder Kontant frem til flere personer, der har fået besked om, at de er den heldige lejer af lejligheden. Gennem dem identificerer vi personen, der har fremvist lejligheden, og det viser sig, at han optræder med forskellige navne. Vi finder billeder af ham på facebook og linkedin og får bekræftet hans rigtige identitet, men ingen af de adresser, han kan knyttes til, fører frem til ham.

Men nu lykkes det en af de potentielle lejere at få en aftale med manden om at mødes, så de kan underskrive lejekontrakten – og Kontant er med, da den falske udlejer dukker op på Rigshospitalet. Det viser sig imidlertid at være en helt anden person end den, der har fremvist lejligheden. Manden er ham, hvis navn står på lejekontrakterne – og det er også ham, lejerne indbetaler penge til. Der er altså flere personer involveret i bedrageriet.

Men jagten på den anden mand fortsætter. Se, om det lykkes Kontant at finde ham.

http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/10/02141029.htm