Britiske TV, afslører nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.

Home » homepage » Britiske TV, afslører nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.
Britiske TV, afslører nye beviser på Sri Lankas krigsforbrydelser.

14010_559707144048707_1030968187_nDen Britiske tv kanal, Channel 4, der også tidligere har afsløret krigsforbrydelser begået af Sri Lankas hær, viste i mandags billeder af en 12 årig dreng, taget med det samme kamera umiddelbart før og efter at drengen blev brutal henrettet af Sri Lankas besættelseshær. Den 12 år gamle Balachandran der var søn af LTTE`s leder Pirapaharan, blev taget til fange af hæren få timer inden afslutningen på folkemordet I Vanni I 2009. Instruktøren bag Dokumentaren“No Fire Zone: The Killing Fields of Sri Lanka,” Callum Macrae, siger I forbindelse med afsløringen; “Dette er et bevis på, at et barn uden tvivl er blevet henrettet – ikke dræbt I en krigszone.”

En højtstående kommandør i Sri Lankas hær, der flygtede ud af landet for 2 år siden, afslørede allerede dengang, at 12 årige Balachandran var blevet fanget sammen med 5 LTTE folk og at de alle var blevet henrettet sammen, efter at de var blevet afhørt og udspurgt om LTTE lederens tilholdssted.

Der er snart gået 4 år siden vi første gang så billedet af den skud dræbte 12 årige dreng. I dag ved vi takket være Channel 4`s, utrættelige arbejde for at få sandheden frem, at Balachandran ikke bare blev skudt, som så mange andre tamilere, der befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, nemlig i Sri Lankas ”No fire Zone”, men at han blev taget til fange, tilbudt snacks, afhørt om sin far og dernæst henrettet på nært hold i koldt blod, sammen med sine 5 bodyguards.

Det er i al sin enkelthed den grusomme sandhed, en sandhed der dog har haft utroligt svært ved at tiltrække sig nogen form for opmærksomhed der hvor det virkelig batter. Havde drengen været Palæstinenser og hans morder været en Israelsk soldat, ved vi at historien havde gået verden rundt og skabt store problemer for Israel, der sikkert ville være blevet fordømt fra alle leder og kanter, udsat for sanktioner og gengældelsesaktioner i stor stil.

Sri Lanka er ikke verdens navle og er i det store hele ikke særlig politisk interessant, men det retfærdiggør ikke vestens ligegyldighed når det kommer til overtrædelsen af menneskerettigheder og forbrydelser mod menneskeheden.

Relaterede nyheder:

balachandran_001

balachandran_011

balachandran_021

Comments Closed

%d bloggers like this: