Nyheder

EU finder mundkurv frem.

EU vil forbyde sine borgere at støtte modstandskamp med fredelige ord. Folkebevægelsen mod EU`s repræsentant i EU-parlamentet advarer. Tirsdag vedtog EU-Parlamentet en 27 sider lang betænkning, som tilføjer tre nye straffeområder til EU`s liste over ulovlig terrorisme. Den nye betænkning slår fast, at EU skal harmonisere de enkelte medlemslandes straffe for offentlig tilskyndelse til terror. Ifølge EU findes der 5000 hjemmesider med ‘terroristisk propaganda’.

– Jeg har intet til overs for folk, der opfordrer til at sprænge børnehaver i luften. Men det er et problem, at EU nu udvider mulighederne for at idømme terrorstraffe – i en situation hvor EU fortsat ikke har en klar definition af, hvad terror er. Nu gøres gråzonen endnu større, så også folk med sympati for, hvad EU definerer som terror, kan straffes, advarer Folkebevægelsen mod EU`s medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard. Han stemte imod betænkningen.Nu skal betænkningen omsættes til et konkret rammedirektiv, som vedtages endeligt af EU-rådet.

– Jeg vil opfordre folk til at lade som om, den her betænkning aldrig er blevet vedtaget. Bliv ved med at støtte op om dét, der er værd at støtte op om. Men nogen vil da lade sig skræmme til ikke at skrive under på den næste støtteerklæring for en befrielsesbevægelse. Det er præcis, hvad EU er ude på, og det er et demokratisk problem, fastslår Søren Søndergaard. Læs mere på dagbladet Arbejderen