Fredelig demonstration er ikke NYHEDSSTOF for danske medier.

Home » homepage » Fredelig demonstration er ikke NYHEDSSTOF for danske medier.

Det kom ikke som nogen overraskelse, at medierne i dag igen ignorerede tamilerne. Hen ved 1000 herboende tamiler havde taget den lange tur til København, for at demonstrere til fordel for de mere end 250,000 tamilske flygtninge der er ladt i stikken i det tamilske område, fordi Srilankas regering har tvunget alle internationale hjælpe organisationer ud. Et af de medier som var blevet opfordret til at dække dagens demonstration, sagde direkte at de nok skulle komme hvis der skete noget. Fredelige demonstrationer har tilsyneladende ingen ret i DK og emnet for dagens demonstration synes helt og aldeles uden betydning for de danske medier.

Kort før demonstrationen begyndte, ankom en stor politi patrulje vogn til Kongens Nytorv hvor demonstrationen skulle finde sted. Arrangørerne troede at det fremmødte politi, kom fra den station som havde udstedt tilladelsen til afholdelse af demonstrationen. Det viste sig dog hurtigt at deres ærinde var af anden karakter, da de sandsynligvis havde fået tips om at en pengeindsamling var i gang. Efter at arrangørerne havde forsikret politiet om at dette ikke var tilfældet men kun en demonstration spurgte politiet om der forelå en tilladelse. Folk bag denne falske tips er muligvis de samme som forhindrede medierne i at dække tamilernes demonstration.

Hvilket også skete i forbindelse med indsamlingen til tsunami ofrene i december 2004 hvor TV2 gennem en mail/fax, blev opfordret til at slette TRO-Danmark på listen over organisationer der arbejdede for tsunami ofre. TV2 har efterfølgende rettet op på fejlen. foto: TRO-Danmark


%d bloggers like this: