”Undertrykkelsen og forfølgelse er nu Sri Lankas dagsorden.” – Foreningen Oprør

Home » homepage » ”Undertrykkelsen og forfølgelse er nu Sri Lankas dagsorden.” – Foreningen Oprør

Foreningen Oprør`s talsmand Patrick Mac Manus, kom i sin tale ved demonstrationen; Hjælp eller lad os hjælpe, som blev arrangeret af TRO-Danmark i lørdags, ind på at Sri Lankas regering med undertrykkelse og forfølgelse som dagsorden, kun er med til at fremelske endnu mere modstand fra tamilerne. Endvidere gjorde han opmærksom på den manglende opmærksomhed fra det internationale samfund og fra medierne. Hele talen er følgende;

Det er en tragisk virkelighed vi ser i Sri Lanka i dag.

Den tamilske befolkning er dybt ramt af statens krigsførelse, ramt af ødelæggelse, drab og fordrivelse.

Den internationale såkaldte ’terrorlovgivning’ bidrager til krisen, til statens militære angreb, til dens voldelige besættelse af det tamilske land.

Den tamilske løsrivelses hær (LTTE) er sat på ’terrorlisten’. Selv en dyb humanitær organisation som TRO er også blevet inkluderet på listen. Og her i Danmark er TROs indsamlede midler blevet beslaglagt.

Dette har åbnet vejen for statsmagtens angreb, for en statslig terror mod befolkningen. Den i februar 2002 indgåede våbenhvileaftale mellem den srilankanske regering og LTTE blev den 2. januar 2008 formelt ophævet af Sri Lankas regering.

En militær offensiv fortsætter uden tilstrækkelig international opmærksomhed.

Tidligere forhandlinger, understøttet af den norske regering, er forladt af regeringsmagten. Undertrykkelsen og forfølgelse og en militær sejr over mindretallet er nu regeringens dagsorden.

Dette er desværre helt ignoreret af det internationale samfund. Selv medier har i høj grad ignoreret den dybt inhumane konflikt i Sri Lanka.

En større international opmærksomhed er nødvendig. En militær offensiv og selv en militær sejr kan på ingen måde løse de grundlæggende problemer i Sri Lanka.

Befolkningen skal have ret til også at være sig selv. Den skal have ret til selvbestemmelse. Denne ret kan ikke annulleres af en statslig overmagt. Militær erobring vil blot fremelske en endnu mere desperat modstand fra tamilske organisationer.

Vi må virkelig opfordre all til en større opmærksomhed på det, der sker i Sri Lanka i denne tid.

Opfordre til at gøre op med en voldelig afvisning af befolkningens ønske om et liv og et samfund, der er deres egen.


%d bloggers like this: