Massegrav fundet nær flygtningelejr i Batticaloa.

Home » homepage » Massegrav fundet nær flygtningelejr i Batticaloa.

En massegrav, der indeholder skeletter bærende skudsår, er blevet opdaget onsdag formiddag ved Paalameenmeadu, 6 km nord for Batticaloa by, i nærheden af en tsunami genbosættelse. Graven blev fundet efter de internt fordrevne, der var i gang med at grave brønde i nærheden af deres lejr, opdagede kropsdele i et af hullerne i sidste uge. Mindst 32 knogler fra skeletter er blevet gravet op sammen med tøj siden i formiddags, hvor dommer B. Ramakannan fra Batticaloa besøgte massegravstedet sammen med retsmedicin læger og politiet. Massegraven ligger 1,5 km fra Sri Lankas militær stillinger, der er bemandet af politiet, Sri Lankas Special Task Force (STF) og Sri Lankas hær (SLA).

Både mande og kvinde tøj er blevet fundet i massegraven, sammen med tomme patroner. Ifølge de første rapporter, tyder det på, at drabene kan have fundet sted for 4 år siden, og at der kan være mere end 16 dræbt i denne enkelte grav.

Der er også spekulationer om, at ofrene kan være civile der er forsvundet eller kombattanter. Men politiet siger, at det var for tidligt at give antallet af ligene eller den periode, hvor massakren har fundet sted. Tsunami-ramte flygtninge fra Moothoor blev genbosat i området for to år siden.

Sri Lankas regering er tavse omkring fundet af massegraven, men Sri Lankas militærs talsmand har i et interview til BBC tamil service sagt at massakren fandt sted for 5 år siden og at området på daværende tidspunkt var under Karunas kontrol.

Den store massegrav som blev fundet i Chemmani, Jaffna i 1998 efter at byen blev invaderet af Sri Lankas hær i 1995 er endnu ikke blevet opklaret.Kilde og foto: Tamilnet.com


%d bloggers like this: