Indien ønsker ikke flygtninge fra Sri Lanka

Home » homepage » Indien ønsker ikke flygtninge fra Sri Lanka

Indien har i dag sagt, at den ikke ønsker en tilstrømning af tamilske flygtninge fra Sri Lanka til sit område, og siger at det påhviler Sri Lanka, at give mad og husly til civile fordrevne på grund af urolighederne der. “Vi vil ikke have en tilstrømning af flygtninge til Tamil Nadu på grund af en situation, som vi ikke har nogen indflydelse på. Vi siger til Sri Lanka; det er det jeres ansvar at give mad, husly og medicin til jeres fordrevne, sagde minister for eksterne anliggender, Pranab Mukherjee. Hans udtalelse kom under en spørgetime onsdag i parlamentet i Indien vedrørende situationen i Sri Lanka.

Da højtstående indiske embedsmænd for nyligt besøgte Sri Lanka, fortalte de deres kolleger, at New Delhi gerne ville have en samlet vurdering før de kunne imødekomme deres krav. Årsagen var at “vi ikke ønsker internationale aktører i vores baghave”, sagde Mukherjees.

Han reagerede specielt på de bekymringer som oppositionslederen Jaswant Singh havde over Kina, Sri Lanka og Pakistans strategiske relationer i regionen.


%d bloggers like this: