Artikler

Sri Lanka dræber tamiler og udstiller dem i Vesten som ofre for LTTE

De eneste nyheder som det internationale samfund får om konflikten på Sri Lanka, kommer fra Sri Lankas regerings side. Nyheder fra tamilernes side kommer aldrig frem, da Sri Lankas regering nægter journalister adgang til tamilske områder og fordi kommunikationsmulighederne bliver afbrudt. Kommer der endelig noget ud, bliver det beskyldt for at være propaganda, men hvad er propaganda?

De nyheder som kommer fra tamilsk side, er for det meste personlige beretninger, med billeder og lyd, om dagligdagen for tamiler i Sri Lanka. Selvom disse nyheder aldrig når ud til befolkningen feks. i Vesten når de opstår, bliver de alligevel bekræftet fra humanitære og menneskerettighedsorganisationer på et eller andet tidspunkt.

Sri Lankas nyheder er modsat aldrig blevet bekræftet af disse organisationer, tværtimod bliver deres manglende ægthed afsløret enten af Sri Lanka selv eller af andre. Kigger man nyhederne fra Sri Lanka grundigt efter i sømmene, kan man tydeligt se at de er falske.

Ifølge Sri Lankas regerings nyheder er der blevet holdt en udstilling i England arrangeret af Sri Lankas regering og ambassade i London. På udstillingen blev LTTE udstillet som værende ansvarlig for alle voldshandlinger begået i konflikten. Vi har taget to eksempler fra udstillingen som kan afslører Sri Lankas propaganda; Der var billeder a to tamilske politikere, hvis drabssager aldrig er blevet opklaret.

1. Joseph Pararajasingham som blev dræbt i en kirke under julemessen 2005, kirken lå i Sri Lankas militærs høj sikkerheds område. Joseph Pararajasingham var medlem af tamilsk nationale alliance (TNA) der ofte er blevet beskyldt for at være LTTE`s talerør. TNA har flere gange navngivet en person fra Karunagruppen, som de mener der står bag drabet, men sagen er aldrig blevet opklaret. Ifølge udstillingen blev Joseph Pararajasingham dog dræbt af LTTE.

2. T. Maheswaran som blev dræbt i et hindu tempel d.1.januar 2008 i Sri Lankas hovedstad Colombo. T. Maheswaran var medlem af Sri Lankas oppositionsparti og blev dræbt 2 dage efter at han havde fortalt i et tv interview, at han havde beviser på at paramilitærgruppen EPDP stod bag bortførelserne med hvide varevogne i Jaffna. Drabsmanden blev selv såret under episoden og blev identificeret som værende livvagt for samme paramilitære gruppes leder. Drabsmanden blev anholdt, men regeringen oplyste efterfølgende at drabsmanden ikke længere var livvagt for den paramilitære gruppes leder, men var medlem af LTTE. Han er dog aldrig blevet dømt og sagen er mørklagt.

Nyheder fra konflikt område viser ofte et billede af LTTE som svækket og snart nedkæmpet. Dette vil først vise sig når LTTE starter den enlige offensive i stedet for de igangværende forsvarsangreb. I starten af i år sagde Sri Lankas hærs chef og præsident at der var ca.5000 – 6000   medlemmer af de tamilske tigere og at disse ville være dræbt inden slutningen af 2008. Ifølge deres egne nyheder har de siden dræbt ca. 8000 fra LTTE, mens utallige er blevet såret og en del har overgivet sig.

For 3 uge siden sagde Sri Lankas hærs chef at de nu kun var 1mil (1.6km) fra Byen klinochi og de kunne se byen, men et kort over område som er offentliggjort på Srilankas forsvarsministers hjemmeside viser noget andet.

Journalisterne tør ikke stille kritiske spørgsmål når de er til et presse møde, hold af SLR. Dem som stiller kritiske spørgsmål bliver ofte stemplet som værende medlemmer af LTTE eller også forsvinder de pludseligt.