Danmarks udsædvanlige tavshed og handlingslammelse vækker både harme og sorg hos tamiler.

Home » homepage » Danmarks udsædvanlige tavshed og handlingslammelse vækker både harme og sorg hos tamiler.

Tamilere fra Struer området var mødt op ved byens rådhus en kold lørdag efterårsdag, for at udtrykke deres sorg og bekymring for deres rødder hjemme på Sri Lanka. Danmarks udsædvanlige tavshed og handlingslammelse vækker både harme og sorg. Det fortolkes som om, Danmark fuldstændig er ligeglad med sine egne tamilske borgers bekymring. Tamilerne i Danmark har kontaktet forskellige hjælpeorganisationer i landet, for at høre hvorvidt de kan levere den nødvendige hjælp (mad, medicin, telte osv.) til tamilerne, hvis de samler ind til deres landsmænd. Bl.a. har Dansk Røde Kors, Dansk flygtningehjælp og Folkekirkens Nødhjælp som alle har projekter på Sri Lanka, blankt afvist herboende tamileres anmodning. Tamilerne i Struer havde derfor samlet sig ved byens rådhus for at gøre danskerne opmærksomme på deres landsmænds situation. Der blev udleveret en skrivelse som beskrev situationen på Sri Lanka. Skrivelsen blev udleveret til de besøgende i gågaden. Mange tog imod det og forstod tamilernes bekymring, men de var også enige i at man ikke hører så meget om situationen på Sri Lanka i de danske medier, til trods for at der bor mange tamilere i Danmark. De herboende tamilere talte med mange som tog sig tid til at snakke og lytte til deres bekymring.

Ved arrangementet deltog Martin Merrild , Struer Kommunens Borgmester. Det betød utrolig meget for tamilerne i Struer, som gang på gang er blevet snydt af medierne som ikke ville bringe sagen i aviser og tv. Denne gang havde de tamilske unge inviteret 3 forskellige medier, men ingen dukkede op på dagen, hvilket var meget skuffende.

Borgmester Martin Merrild holdte en tale for tamilerne og gav udtryk for at tamilerne havde taget et godt initiativ til at frembringe tamilernes situation og forstod deres bekymring. Tamilerne i Struer havde indsamlet underskrifter for at belyse deres bekymring. De indsamlede underskrifter vil blive sendt til den danske regering snarest. Tamilerne håber at danskerne vil bakke op om denne sag og vil støtte op om videre formidlingen af budskabet. (Indsendt af tamiler fra Struer og redigeret af Tamilvoice.) Ligene arrangementer er blevet holdt rundt omkring i Danmark den seneste tid.


%d bloggers like this: