Nyheder

Srilankas militær tvang civile til at deltage i demonstration.

Folk fra Batticaloa og Ampara blev tidlig søndag morgen, tvunget ud i statsejede busser af bevæbnede paramilitære folk for at deltage i en protest demonstration mod den stigende støtte til tamiler fra den indiske delstat Tamilnadu. Srilankas regeringen havde stillet 300 busser til rådighed for den paramilitære gruppe, TMVP ( karuna gruppen) at transportere mennesker i. Folk fra Kolavil, Panankadu, Thambattai, Komari, blev ifølge kilde fra området, tvunget ind i busser. Over 1000 Srilankanske politifolk, militærfolk og STF var kaldt til Batticaloa for at sørge for sikkerheden for de to Paramilitære topledere Karuna og Pillayan. Det største tamilske parti TNA, har fordømt de paramilitæres aktiviteter med at tvinge tamilske civile i Batticaloa til at deltage i mødet i søndags ved Batticaloa Hindu College. “Der blev holdt et møde søndag af de paramilitære grupper der ledes af Karuna og Pillayan, et møde der udtrykte støtte til de militære aktiviteter, der bliver fremført af Srilankas regeringen. Sri Lankas hær (SLA) og politiet samarbejdede fuldt ud ved denne begivenhed. De væbnede grupper besøgte Eechchilampattu flygtningelejr under påskud af at levere nødhjælpsforsyninger, ” sagde TNA i en erklæring.

“Tilsvarende blev folk fra 3 andre byer fjernet med magt, og de som nægtede at følge med, fik tæv. ” sagde erklæring yderligere.

“Det er en handling der går imod de grundlæggende menneskerettigheder, at tvinge mennesker til at deltage ved møder, der afholdes i henhold til den srilankanske regerings dagsorden” sagde TNA.
Den New York baserede organisation Human Rights Watch (HRW) siger, at der ikke kan være demokrati i område, så længe grupper fortsætter med at bære våben. Udtalelsen kom efter væbnede TMVP folk tvang civile til at deltage i demonstrationen i Batticaloa i går mod Tamil Nadu i Inden. I den seneste tid har der i TamilNadu i Indien, været en massiv støtte til tamilernes ret til selvbestemmelse i den nord og østlige del af Øen. Paramilitærgruppen EPDP holdt en linene demonstration i Jaffna som er totalt afskåret fra omverdenen og styret af mere end 40.000 Sri Lankas militær hvor der bor ca. 400.000 tamiler.