Nyheder

Bortført fundet død og nedgravet i paramilitær`s kontor efter en måned.

En butiksejer som blev bortført af den paramilitære gruppe EPDP i Chengkaladi, Batticaloa den 19 juni, blev fundet død torsdag gravet ned i en haven hos EPDPs ”kontor”, som er bevogtet af Sri Lankas hær( SLA). Liget blev opdaget efter oplysninger afsløret af EPDP folk som blev anholdt af politiet og TMVP paramilitære under et »Politi forhør«, ifølge informerede kilder. En EPDP person, Kaliyappan Gunaseelan, der blev bortført af TMVP efter butiks ejeren Sureshkumar’s forsvinden, blev fundet døde i nærheden af en dam i Vaazhaichcheanai den 27 juni.
De Srilankanske soldater som bevogtede EPDP kontoret, forsøgte at blokere TMVP folkene torsdag formiddag, da de besøgte EPDP lejren, som er placeret på Maa’nikkap Pi’l’laiyaar Road, for at grave liget af den døde op. Senere, efter en klage fra Sureshkumars pårørende til Sri Lankas politistation på Ea’raavoor, tog politiet til stedet og fik gravet liget op så det kunne identificeres af Sureshkumars kone.

Bortførererne havde tidligere krævet en løsesum for frigivelsen af forretningsmanden, og blev tilsyneladende dræbt, da offeret nægtede at betale.

Butiksejeren var ikke medlem af TMVP ifølge hans kone. EPDP havde tidligere indrømmet, at de havde butiksejeren i deres varetægt. Han blev senere frigivet havde de forklaret konen.

EPDP og TMVP er paramilitære grupper som er sponsoreret af Sri Lankas regering for at udfører regeringens beskidte arbejde. Flere internationale organisationer har kritiseret disse grupper. EPDP`s leder Douglas Devananda er socialminister i Sri Lankas regering. Gruppen opererer hovedsagelige i Jaffna. EPDP og TMVP har begge kontorer her i Danmark ved Viborg. kilde: tamilnet.com