De tamilske tigre gentager deres interesse i våbenhvile.

Home » homepage » De tamilske tigre gentager deres interesse i våbenhvile.

Den politiske leder for de tamilske tigre (LTTE) B.Nadesan sagde lørdag til netavisen TamilNet.com i forbindelse med at ledere i Tamilnadu i Indien har søgt klarhed omkring LTTE`s forhold til våbenhvile, at LTTE ikke tøver med at gentage sit ønske om en våbenhvile. ” Det var Sri Lankas regering der brød våbenhvilen”, sagde B.Nadesan og tilføjede at LTTE kun har ført forsvarskrig, hvor Colombo har ført en aggressiv krig mod tamilerne. LTTE`s politiske leder sagde også at LTTE altid har været engageret overfor våbenhvilen.

Her i Danmark har udenrigsminister Per Stig Møller, i et svar til Mogens Lykketoft (S) vedrørende et evt. dansk initiativ til at lægge pres på Sri Lankas regering svaret at; ”Det er imidlertid meget svært at påvirke situationen fra international side, da regeringen i Sri Lanka er af den opfattelse, at den nu har muligheden for militært at nedkæmpe de tamilske tigre (LTTE).”

Flere af lederne indenfor Sri Lankas regering og i hæren har udtalt at de forventer at have nedkæmper de tamilske tigre i løbet af dette år. Kilde: Tamilnet.com og Folketingets hjemmesider


%d bloggers like this: