Mystik omkring Danmark– Sri Lanka forhold.

Home » homepage » Mystik omkring Danmark– Sri Lanka forhold.

Sri Lankas forsvarsministerium skriver at den danske ambassadør for Sri Lanka Ole Lønsmann Poulsen der til dagligt bor i Indien, har besøgt Sri Lankas forsvarsministerium på et høfligheds visit, men er der ikke kommet nogle detaljer ud om mødet. Samtidig har den Sri Lankanske ambassadør for Danmark der dagligt bor i Sverige, besøgt Danmark, skriver en anti – tamilsk hjemmeside som har tæt kontakt til Sri Lankas ambassade i Stockholm. Det er den samme hjemmeside som efter TRO Danmarks demonstration i København i oktober skrev at deres troværdige oplysninger havde forhindret at danske politikere deltog i demonstrationen, samt at der ikke blev noget medie dækning. Den Sri Lankanske ambassadør har haft et møde med Mogens Lykketoft fra Socialdemokratiet. Mogens Lykketoft stillede for nylig spørgsmål til udenrigsministeren om et dansk initiativ til at lægge pres på Sri Lankas regering samt om Danmarks rolle i GSP + skatteordningen til Sri Lanka.

Begge besøg er sket kort tid efter udenrigsministerens svar til Mogens Lykketoft, hvor udenrigsministeren svarede ”Det er imidlertid meget svært at påvirke situationen fra international side, da regeringen i Sri Lanka er af den opfattelse, at den nu har muligheden for militært at nedkæmpe de tamilske tigre (LTTE).”

Besøgene er mystiske, da Srilankas forsvars ministerium har mørklagt detaljer om den danske ambassadørs besøg hos dem efter den danske udenrigsministers udtalelse og Sri Lankas ambassadørs besøg hos Mogens Lykketoft lige efter hans spørgsmål til udenrigsministeren.

Der er meldinger om at den Sri Lankanske ambassadør også besøgte dronning Margrethe der modtog ambassadøren med varme og udtalte sig om det gode og varme forhold mellem Sri Lanka og Danmark gennem lang tid.

Danmark er ifølge Sri Lanka det største EU donor land og nr.2. på verdensplan, hvilket afvises af det danske udenrigsministerium i en e-mail til Tamilvoice.dk i Juli 2008. Efter USA er Danmark det eneste land der på opfordring fra Sri Lanka, har beslaglagt midler fra den tamilske nødhjælpsorganisation TRO, der hjælper de nu mere end 300.000 internt fordrevne tamilske flygtninge i Vanni.

Relaterede nyheder.


%d bloggers like this: