Dansk Sri Lanka முக்கிய செய்திகள்

Sri Lankas militær venter på frygtløs tamilsk politikers tilbagevenden fra Canada.

fetna4Sri Lankas militær har åbent truet et tamilsk medlem af parlamentet, efter hans tale om den sorg det er for tamilerne i den nordlige del af hjemlandet, at være under Sri Lankas militærs kontrol. Sritharan der er valgt for den tamilske koalition TNA, repræsenterer tamilerne i de nordlige områder, der var under LTTEs kontrol frem til 2009.

Sritharan er tidligere blevet truet af militæret efter at have givet interviews og taler om sin modstand mod militær indblanding i civiles aktiviteter i forhold til de nordlige tamiler.

Sritharan er trods truslerne, fortsat med at arbejde for demokrati for tamilerne og politiske rettigheder for tamilske parlamentsmedlemmer.

Militær talsmand Ruwan Wanigasooriya siger, at han vil ha en udtalelse fra Sritharan så snart han er tilbage fra Canada, en udtalelse vedrørende episoder hvor militæret har taget tamilske piger. Ruwan Wanigasooriya nævner imidlertid ikke noget om militærets jerngreb om de nordlige tamiler.

Sritharan deltog for nylig i en festival i Canada for Nord Amerikanske tamiler, hans besøg er blevet nøje fulgt af Sri Lankas efterretning, i et forsøg på at finde grundlag for at arresterer ham for trusler mod nationens sikkerhed.