“Verden har ikke brug for, at nogle få lande optræder som politi” – Sri Lankas præsident

Home » homepage » “Verden har ikke brug for, at nogle få lande optræder som politi” – Sri Lankas præsident
“Verden har ikke brug for, at nogle få lande optræder som politi” – Sri Lankas præsident

mahinda_rajapaksaSri Lankas præsident udtrykte onsdag overfor verdens ledere I FN, bekymring over den stigende tendens til indblanding I interne affære overfor udviklingslandende, I skikkelse af bekymring for sikkerhed og menneskerettigheder. Ifølge ham, var tiden kommet til at vurdere om turbulente politiske bevægelser for politiske forandringer, havde ført til større stabilitet I disse lande eller til det modsatte.

“Verden har ikke brug for, at nogle få lande optræder som politi, specielt ikke når FN har mandat til at sikre international sikkerhed gennem deres engagement,” sagde han og understregede, at et sådant engagement skal strække sig til at beskytte menneskeheden mod nuclear og kemiske våben.

“Det er foruroligende at observere en stigende tendens på den internationale arena, til visse landes indblanding i interne anliggender i udviklingslandende, i forhold til sikkerhed og beskyttelse af menneskerettigheder. Derfor fortsætter vi med at være vidner til uro verden over, hvilket fører til vold og tvungne politiske forandringer ledsaget af uro”. Sagde præsidenten på FN`s generalforsamlings første dag i New York.

Comments Closed

%d bloggers like this: