Tamilsk forening frataget støtte fra Billund kommune.

Home » homepage » Tamilsk forening frataget støtte fra Billund kommune.
Tamilsk forening frataget støtte fra Billund kommune.

logo2Det tamilske samordningsudvalg, (TCC )der står for modersmålsundervisning, er af kommunens Fritidsråd på et møde d.14. januar.2014, blevet frataget sin støtte. Fritidsrådet har besluttet at foreningen ikke længere opfylder betingelserne for at være en folkeoplysende forening, idet hovedaktiviteten er undervisning. Organisationens søsterorganisation, står for modersmålsundervisning i mere end 20 byer i Danmark og har et fællesråd med hjemsted i Herning og Tarm.

I kølvandet på Fritidsrådets beslutning, indkaldte det tamilske samordningsudvalg d.22. januar forældrene til et hastemøde. På mødet blev de fremmødte oplyst om, at det blandt andet var på baggrund af et anonymt brev til kommunen, at støtten nu var blevet frataget organisationen og to navngivne personer fik på mødet skylden for at have stukket organisationen.

Byrådsmedlem, Jeyarajah Rasiah bekræftede på mødet, at kommunen havde modtaget det anonyme brev, og at han havde talt med Billunds borgmester om sagen.

Billund kommunes borgmester oplyser, at han ikke har kendskab til sagen, men at anonyme breve, som kommunen modtager mange af, aldrig bliver betragtet som seriøse henvendelser.

Leder af Børne og Kulturforvaltningens sekretariat, Gundhild Bette Sørensen fortæller at ”Fritidsrådet har besluttet at foreningen ikke længere opfylder betingelserne for at være en folkeoplysende forening, dette skyldes ikke anonyme oplysninger, men det at hovedaktiviteten er undervisning, som ikke er en folkeoplysende aktivitet.”

Det har ikke været mulig at få en kommentar om sagen fra Det tamilske samordningsudvalgs fællesråds bestyrer og medlem af byrådet for de radikale i Herning, Arulanantharajah Thillainadarasa.


%d bloggers like this: