Danske tamiler og organisationer på Sri Lankas sorte liste.

Home » homepage » Danske tamiler og organisationer på Sri Lankas sorte liste.

slfnDet Srilankanske forsvarsministerium har i marts måned i år opført 16 tamilske organisationer og 424 tamiler på en sort liste. Flertallet af disse, befinder sig i udlandet her i blandt i Danmark. Listen er blevet til efter FN`s resolution, der blev vedtaget i FN`s sikkerhedsråd efter angrebet på USA d.11.september 2001.

Ingen lande har endnu officielt udtalt sig om, hvorledes de vil bruge listen fra Sri Lanka. Ifølge et indisk medie, blev en eksil tamiler bosiddende i England nægtet indrejse i en indisk lufthavn, grundet at han stod på listen.

I Sri Lanka vil det fremover blive strafbart at have kontakt til personer eller organisationer på listen og alle midler ejet af personer på listen vil blive konfiskeret af den srilankanske stat.

25 af de 424 tamiler på listen, har ifølge listen bopæl i Danmark.

De tamilske tigere ( LIBERATION TIGERS OF TAMIL EELAM a.k.a.LTTE ), Det tamilske samordningsudvalg (TAMIL COORDINATING COMMITTEE a.k.a TCC ) med hovedsæde i Frankrig, Den transnationale regering (TRANSNATIONAL GOVERNMENT OF TAMIL EELAM a.k.a TGTE), TAMIL REHABILITATION ORGANIZATION a.k.a TRO og GLOBAL TAMIL FORUM a.k.a GTF er blandt de 16 forbudte organisationer.

Hele listen kan læses på Sri Lankas regerings hjemmeside ved at klikke her.

Sri Lankas udenrigsminister har udtalt til medierne at personer og organisationer som vil protestere over at være opført på listen kan rejse sag ved retten i Sri Lanka. Foreløbig har ingen benyttet sig af den ret.

Siden tamilerne har fået kendskab til denne liste, har mange betænkeligheder ved at rejse til Sri Lanka denne sommer.

Samtidig med denne liste, har Sri Lankas regering lavet en tilsvarende liste med navne på personer og organisationer med tilknytning til Al Qaida og Taliban. Se listen Her

Comments Closed

%d bloggers like this: