Martyrers dag efter EU dom over LTTE – støttet af verdens politikere.

Home » homepage » Martyrers dag efter EU dom over LTTE – støttet af verdens politikere.

2711D.27. november mindes tamilerne faldne Tamilske Tigre i den tamilske befrielseskamp. I 1982 faldt den første Tamilske Tiger i kamp, hvilket er blevet markeret på denne dag siden 1989. Den 27. november er derfor af de tamilske tigre, blevet erklæret national martyrers-dag for tamilerne.

271114adSidst dagen blev markeret i tamilernes hjemland, var i 2008. Siden har det ikke været muligt for tamilerne der, frit at kunne samles om denne dag, men verden over hvor der bor tamiler, afholdes fortsat store minde arrangementer. I Danmark holdes arrangementer  i både Herning og Holbæk.

ITroels Ravn, Socialdemokratiet år deltog det socialdemokratiske folketingsmedlem og udvalgs formand for integration Troels Ravn i arrangementet sammen med tamilerne. I sin mindetale sagde Troels Ravn blandt andet “På dagen, hvor vi mindes de faldne tamilere i borgerkrigen, er det vigtigt at huske på de ting, der blev kæmpet for. Frihed, demokrati og menneskerettigheder. De rettigheder jeg nævner her kommer ikke af sig selv, og bare fordi man en gang har opnået dem, betyder det ikke, at de består for altid.”

Hele hans tale kan i sin fulde længde læses her.

Troels Ravn og hans partifælle Henrik Dam Kristensen, har tidligere deltaget ved linene arrangementer.

Dette års arrangement er det første der afholdes siden EU domstolen i Luxemborg, har bedt EU om at fjerne De Tamilske Tigres lee rhiannon2711fra EU`s terrorliste. EU har endnu ikke taget beslutning derom.

I Australien har parlamentsmedlem Lee Rhiannon fra Green parti holdt mindetale i parlamemtet.

I Canada har canadisk/tamilsk parlament medlem, Rathika Sitsabaiesan ligeledes holdt mindetale i  sit parlament, rathikaefterfølgende har den canadiske indenrigsminister dog stillet spørgsmålstegn ved hvorvidt et parlamentsmedlem kan tillade sig at holde mindetale for faldne Tamilske Tigre, når organisationen er på den canadiske terrorliste. Rathika Sitsabaiesan er det første tamilske parlamentsmedlem i Canada.(kilde : Nationalpost.Canada )

Mindetale fra Martyrers dag i Herning på dansk

Billeder fra Martyrers dag i Danmark.

3dk 4dk 1dk 27112 dk8

Comments Closed

%d bloggers like this: