Eks LTTE medlemmer stiller op til parlamentsvalget på Sri Lanka.

Home » homepage » Eks LTTE medlemmer stiller op til parlamentsvalget på Sri Lanka.

9 tidligere LTTE medlemmer stiller op til parlamentsvalget på Sri Lanka, som uafhængig gruppe under navnet; Forkæmpere for demokrati.

pp-former-ltte-venthan-dataSivanathan Navindra også kendt som Venthan, der tidligere var livvagt for de tamilske tigres leder Velupilli Prabhkaran, er blandt de 9 tidligere tamilske tigre, der i morgen deltager ved det Sri Lankanske parlamentsvalg i Jaffna – Kilinochchi valgkredsen som medlemmer af den nye uafhængige gruppe; Forkæmpere for demokrati (Crusaders of Democracy ) CFD.

cdfVenthan og hans gruppemedlem, Rasaiah Tharmakulasingham, også kendt som Gamini, mistede begge deres ben under krigen. Begge har de lige som andre på CFDs liste, gennemgået det rehabiliterings program som Sri Lankas hær i værksatte umiddelbart efter krigens slutning. ”Puli Muga Silanthi”, som er en giftig edderkop med et tigerformet hoved, er gruppens valgsymbol.

De andre kandidater er; Kalikutti Subramanin også kendt som Charles fra artilleri sektionen. Kumaravelu Akila også kaldet Iyal – computer operatør. Thangarasa Thevathasan også kaldet Gangai Athman der arbejdede i efterretningstjenesten tnnasammen med dennes chef, Pottu Amman. Vinayagasundaram Mihanasundaram også kaldet Gangi Alagan, Veeran Shakthivel kendt som Thani Arasan, Sivaguru Murugadas kaldet Raviraj og Nadesapillai Vithyathran der ikke har været en del af LTTEs styrker, men beskrives som en medie kriger. Vithyatharan var redaktør på den populære tamilske avis Uthayan. og skal nu være koordinator for CFD.

CDF koordinator, Nadesapillai Vithyathran MED Anton Balasingam
CDF koordinator, Nadesapillai Vithyathran MED Anton Balasingam

Vithyatharn har udtalt til medierne, at hvis bare CFD havde de økonomiske midler, ville de være i stand til at vinde 3 af de 7 pladser ved valget.

“Den måde befolkningen har modtaget os på, er meget opmuntrende. Folk giver os mad, så vi kan bruge vores økonomiske midler på valgkampagnen” fortæller han.

De tidligere LTTE medlemmer, har genskabt troen blandt den befolkning der mistede troen på LTTE efter nederlaget i 2009, mener Vithyatharan.

Da den tidligere livvagt for Prabhakaran blev spurgt, om man virkelig kan tro på at CFD kan levere resultater? Svarede han tilbage, at det var takket være folk som ham, at Prabhakaran havde været i stand til at sove trygt om natten.

På det manifest som CFD har lavet siger Vithaytharan at CFD vil have en international aftale om det tamilske spørgsmål implementeret. CFD vil kæmpe med moralsk styrke, som han beskriver som ”Gandhian i en ekstrem form.”

Som eksempel på en sådan form for kamp, henviser han til sultestrejke til døden i lighed med Thyagi” Thileepan fra Jaffna og Annai Poopathi fra Batticaloa`s kamp mod de indiske såkaldte fredsbevarende styrker IPKF i slutningen af 80erne.

De tidligere LTTE medlemmer stiller op i de nordlige tamilske områder hvor blandt andet Tamilsk National Alliance (TNA)og Tamil National People’s Front (TNPF) som er en udbrydergruppe fra Tamilsk National Alliance.

Det Tamilske Samordningsudvalg (TCC ) som er i besiddelse af LTTEs samlede formue i udlandet, opfordre tamiler til at stemme på Tamil National People’s Front (TNPF). TCC betaler partiets udgifter i forbindelse med valget, lige som ved sidste parlamentsvalg i 2010. Dengang fik partiet kun få tusinde stemmer. Også i Danmark opfordre det tamilske samordnings udvalg de danske tamiler til at kontakte deres familier og pårørende for at få dem til at stemme på Tamil National People’s Front (TNPF)tnna

Comments Closed

%d bloggers like this: