Dansk tamiler leder De tamilske tigres netværk.

Home » homepage » Dansk tamiler leder De tamilske tigres netværk.
Dansk tamiler leder De tamilske tigres netværk.

Efter at de Tamilske Tigre blev nedkæmpet i 2009, har der været strid om organisationens formuer. Korruption i Det tamilske Samordningsudvalg efter tigrenes nederlag, er årsag til de stridheder der siden har ført til voldshandlinger i gruppen. Senest i tirsdags hvor Paramalingam,formanden for Samordningsudvalget i Frankrig blev ramt af skud – manden er uden for livsfare. Samme formand blev også angrebet sidste år. I 2013 blev den dengang siddende formand, Nadarajah Mathinthiran skudt og dræbt i Paris.

Det seneste angreb er blevet fordømt af gruppens leder, Mahesh fra Danmark.

Maheshwaran Ponnampalam (Mahesh) fra Holstebro har været opstillet ved kommunevalg for de Radikale Venstre i 2009 og været formand for Dansk sammenslutning af tamilske foreninger.

Samordningsudvalget er i dag i besiddelse af en stor formue fra de Tamilske tigre i udlandet, blandt andet de flere millioner der blev indsamlet op til krigens sidste fase. De Tamilske tigre investerede bla i virksomheder, men deres uventede undergang i 2009, medførte at personer fra det Tamilske samordningsudvalg pludseligt stod alene med retten til at disponere over midlerne.

Mange tamiler er utilfredse med at Samordningsudvalgets ikke bruger midler på interne fordrevne flygtninge i hjemlandet og hjælp til krigsveteraner. Mange krigsveteraner lider af traumer og flere vælger at begå selvmord, da heller ikke den srilankanske regering yder nogen form for hjælp.

De tamilske tigres netværks leders fordømmelse af det seneste angreb på sin mand i Frankrig.
De tamilske tigres netværks leders fordømmelse af det seneste angreb på sin mand i Frankrig.

Comments Closed

%d bloggers like this: