Nyheder

Dansk Demining Group fundet menneske Skellet i Jaffna.

Mineryddere fra den dansk Demining Group, fandt torsdag et menneske skellet i Chemma`ni på hovedvej A9 i Jaffna,. Der er formentlig tale om en kvinde. Hår og tøj fra skelettet der blev fundet, tyder på at det er en kvinde, sagde politiet i Jaffna. Folk der forsvandt i Jaffna området i 1996-97 formodes dræbte og begravet i netop dette område. Hovedkontoret for den danske minerydningsorganisation, informerede Røde kors og politiet i Jaffna om det fund de havde gjort.

Ansatte hos Halo Trust, en anden organisation der også arbejder med minerydning i Jaffna, fandt tidligere under deres arbejde, et menneske skellet nær Maampazham Chanthi på hovedvej A9. Selvom man allerede dengang havde en formodning om at mange andre skeletter ville være at finde i området, er det endnu ikke blevet undersøgt. Skelettet som Halo Trust folkene fandt, blev sendt til Colombo for en DNA test, men der blev aldrig fulgt op på sagen.

Dommer for Jaffna område, Manikkavasagam Ilancheliyan, gav d.6 september 1999 de Srilankanske sikkerhedsstyrkers kommandør i Jaffna Lohan Gunawardana samt General officer Major Nihal Marambe en repremente, for at blande sig i retssager og undersøgelser af den påståede massegrav, med lig af arresterede civile som man mente var blevet dræbt af hæren der var i området i 1996-97. ( Tamilnet.com)
Relaterede nyheder:
Massegrav fundet nær flygtningelejr i Batticaloa.