Artikler

Anmeldelse af bogen.: ”Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme”

Sri Lanka - fra selvstændighed til selvmordsterrorisme / Mikkel W. Kaagard. TURBINE forlagetDen vel dokumenterede bog ”Fra selvstændighed til selvmordsterrorisme” som er blevet skrevet af historiker Michael W. Kaagaard kan bruges af både journalister, politikere, skoleelever og ikke mindst unge efterkommere af tamiler I eksil, der gerne vil have et bredere og mere dybtgående kendskab til de faktuelle hændelser I forbindelse med tamilernes befrielseskamp, der af politiske årsager er blevet stemplet som terrorisme. Bogen belyser tamilernes baggrund for bekæmpelsen af Sri Lankas statsterrorisme, koloni magthavernes fejlslagne sammenlægning af tamilernes og singalesernes lande til et nyt land og den manglende vilje hos de skiftende srilankanske regeringer til at overholde aftaler.

I dag forventer EU og USA at Sri Lanka vil være I stand til på deres All Party Kongres, at komme med en løsning på konflikten ligesom de gjorde tidligere. Mikkel W. Kaagaards bog belyser dog tydeligt hvordan skiftende regeringer har modarbejdet hinanden når der var en løsning på konflikten. Singalesernes tanke om at øen er et buddhistisk/singalesisk land er fortsat uændret og I deres higen efter at etablerer et etnokrati, benytter de kampen mod terrorisme til at opnå deres mål.

Enhver som læser denne bog vil forstå hvor vigtig dette land er for tamilerne og for tamilernes og deres kulturs fortsatte eksistens. Forfatteren her konkluderer at et selvstændigt land til tamilerne næppe vil være nogen god løsning, da der kan være fare for singaleser og muslimer I den østlige provins og med den konklusion har singalesiske magthavere opnået deres bosættelses politiks mål.

Michael W.Kaagaards udlægning af konflikten, vil sikkert af Sri Lankas regering blive tolket som LTTE venlig når de får oversættelsen af bogen fra deres efterretningsfolk som lever under dække af at være flygtninge i Danmark.

Bogen kan købes gennem TURBINE forlagets hjemmeside.

Relevante links: ”Sri Lanka forsøger at begrænse tamilers ytringsfrihed i Danmark”-Arne Hansen

Sri Lanka - fra selvstændighed til selvmordsterrorisme / Mikkel W. Kaagard. TURBINE forlaget