UNHCR dybt bekymret over nyligt fordrevne i Vanni

Home » homepage » UNHCR dybt bekymret over nyligt fordrevne i Vanni

FN’s flygtninge-organ bad fredag indtrængende om at der må blive taget skridt for at sikre beskytte tusinder af fordrevne familier og sørge for en uhindret passage for humanitær bistand. “Selv om det nøjagtige tal stadig er overfladisk, er mere end 12.000 familier rapporteret fordrevet i juli måned alene,” sagde UNHCR-talsmand Ron Redmond, og udtrykte dyb bekymring på et pressemøde i Geneve fredag. “Bevægelser, herunder flere fordrivelser, fortsætter og folk færdes foran frontlinierne for at undgå krydsild og holder sig ude af bombningernes rækkevidde.”
Han tilføjede, at FN`s adgang til op mod 10.000 internt fordrevne familier i Karachchi har været afskåret i syd og vest for Akaryan på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer.
De fordrevne familier er blevet indkvarteret i flere forskellige områder i Kilinochchi og Mullaitivu distrikt. Et flertal opholder sig ude i det fri.
Han har også appelleret til myndighederne om at tillade uhindret passage for vigtige forsyninger så hurtigt som muligt, og bemærkede, at strenge restriktioner for transport af varer i regionen har betydet faretruende lave forsyninger af mad, husly materialer, vand og sanitet udstyr, og brændstof til transport af civile.
UNHCR opfordrer alle parter til at tillade humanitær adgang til den berørte befolkning, så de ramte kan få hjælp rettidigt og i overensstemmelse med international humanitær lovgivning og praksis.” kilde : UNHCR
Relaterede nyheder:
Humanitær krise truer i Vanni.


%d bloggers like this: