Nyheder

3 INGOèr står til hjemsendelse fra Sri Lanka

Mindst tre internationale NGO’er vil blive bedt om at ophører med deres arbejde i landet, grundet dårlig udførelse af deres arbejde og for ikke at have fulgt bestemte regler, fortalte en senior regerings embedsmand i går, skriver Colombo avisen Sunday times.De tre internationale organisationer er Norwegian People’s Aid og FORUT fra Norge og ZOA fra Holland. ”Undersøgelser har vist at disse organisationer har vist dårlige resultater og de er blevet anmodet om at stoppe deres arbejde i landet”, fortalte embedsmanden. De tre Internationale NGO’er har nu hoved sæde i Vavuniya, efter at de i september kom ud af Vanni konflikt zonerne og i øjeblikket står de uden arbejde. ”-sagde han yderligere.

Han beskyldte yderligere mindst en af de 3 organisation for at sympatisere med LTTE og disse endog havde tilladt LTTE at anvende sine maskiner til at bygge bunkere og andre bygninger med.
I øjeblikket befinder der sig 12 internationale nødhjælpsorganisationer i Vavuniya, som alle forlod krigszonen i Vanni i september, her i blandt Dansk flygtningehjælp der også er blevet beskyldt for at finansiere LTTE gennem reklamer i lokal aviserne.

Meldingen kom samme dag med som menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch sagde at Sri Lanka skulle holde op med at lege med nødhjælpsorganisationer og lade dem fortsætte deres livsnødvendige arbejde.