Nyheder

Sri Lanka giver lokale regeringskontorer besked om ikke at bede FN organisationer og INGO`er om nødhjælp.

Den Srilankanske Kommissær general for fundamentale ydelser, S.B. Divarantne, har I et brev til regerings kontorer I Vavuniyaa, Mullaiththeevu og Ki’linochchi I sidste måned, givet besked til om ikke at bede FN organisationerne eller INGOèrne om hjælp til mad og andre fornødenheder.
” Alle jeres ønsker skal gå igennem kommissær Generalen for Fundamentale ydelser, også I krise situationer” Står der I brevet. Brevets indhold som skal forstås som en trussel mod de tamilske regeringskontorer er også et bevis på hvorledes folkemordet mod tamiler struktureres, siger en embedsmand der arbejder for ét af regeringskontorerne til Tamilnet. En kopi af brevet blev sendt til Basil Rajapaksa, et nationalt medlem af parlamentet og rådgiver for sin bror præsident Mahinda Rajapaksa, samt til forsvarsminister, Gotabhaya Rajapakasa, der også er bror til præsidenten.

For nylig blev Sri Lanka kede af det over en udtalelse fra John Campbell (World food program) der rapporterede fra Tharmapuram I Vanni til BBC, at forholdene I Vanni lignede forholdene I Somalia.

“Enhver regeringsansat med ansvar for flygtninge, burde gøre alt hvad der er muligt for ham eller hende for at få nødhjælp, at forhindre dette er en krigsforbrydelse.” –sagde den embedsmand der viste Tamilnet brevet.En kopi af brevet er at læse her. kilde: Tamilnet.com

: