Haste appel til de nordiske udenrigsministre!

Home » homepage » Haste appel til de nordiske udenrigsministre!

Først vil vi gerne sige tak til Danmarks udenrigsminister, fordi han skred til handling efter dansk tamilernes ønske om et dansk initiativ til at stoppe folkemordet og den etniske udrensning af tamiler i deres eget hjemland. Desværre er Sri Lanka ikke villig til at stoppe sine aggressive krigshandlinger imod tamilerne og er ikke klar til at lytte til verdens samfundets her i blandt den danske appel. Sri Lanka har i sin mørklægning af den danske appel, skrevet på den Srilankanske udenrigsministers hjemmeside at De har forklaret Danmarks udenrigsminister hvad der sker på øen og takket for Danmarks bistand til dem. Samme dag som Per Stig Møller ringede og opfordrede til en Humanitær våbenhvile, bombede Sri Lanka som svar på Danmarks appel, et privat sygehus og dræbte 61 patienter.

Det internationale samfunds appel om at begge parter i konflikten skal stoppe sine krigshandlinger passer kun på steder hvor parterne kæmper imod hinanden, men på tamilske område er det ikke sådan det forholder sig. Sri Lanka fører krig mod tamilerne som gør selvforsvar. Derfor bør jeres appel kun gå til Sri Lanka om at stoppe krigen. Det var Sri Lanka der ensidigt ophævede våbenhvilen fra 2002.

Når Sri Lanka ikke er villig til at lytte til det internationale samfunds appel, men blot takker for jeres bistand, hvorfor så ikke stoppe denne bistand til Sri Lanka og dermed presse dem til at indføre en øjeblikkelig våbenhvile?

Civile er ikke fanget i krydsild i mellem dem der kæmper, de civile befinder sig midt i et område som er kontrolleret af tamiler og krigen forgår i et grænseområde. De civile tab og skader kommer udelukkende af angreb fra Sri Lankas luftvåben eller artilleri angreb. Civile er også blevet angrebet i den sikkerhedszone som er blevet oprettet af Sri Lanka. De civile i området er ikke villige til at komme til de områder som er besat af Sri Lankas hær, da de så vil ende i koncentrationslejre. Flere tusinde civile sidder allerede fanget i disse lejre, uden nogen uafhængig overvågning.

De organisationer som har rådet de civile til at tage til disse lejre i hærens område, udtaler sig aldrig om disse lejre. Hverken EU, USA, Japan eller nogle af de nordiske lande som tamilerne har haft tillid til, har selv besøgt lejrene eller tilbudt at drive dem i stedet for Sri Lankas militær.

Derfor opfordre vi de af jer som skal mødes i Oslo på mandag om at tage tamilernes sag alvorligt og stoppe alle bistand til Sri Lanka indtil Sri Lanka stopper sine krigshandlinger og tillader fri adgang til nødhjælps forsyninger til flytninger uden indblanding. Og presse Sri Lankas hær og paramilitære til at overdrage nuværende koncentrationslejre til uafhængige hjælpeorganisationer og drive dem som flygtningelejre

Vi håber ligeledes at De ikke kun vil lytte til Sri Lankas propaganda nyheder og udtale jer ud fra dem, sådan som donorlandene og Erik Solheim for nylig har gjort. Hvilket kun vil medvirke til at Sri Lanka forsætter sine aggressive krigshandlinger som startede i kølvandet på EU`s fejltagelse i 2006.

Med venlig hilsen

Pancharajah Thambipillai v/ Tamilvoice.dk


%d bloggers like this: