Sri Lankas præsident: ” Jeg har ikke brug for lektioner fra vestlige lande”, Danmark: ”Vi sender menneskerettighedsambassadør ned til ham.”

Home » homepage » Sri Lankas præsident: ” Jeg har ikke brug for lektioner fra vestlige lande”, Danmark: ”Vi sender menneskerettighedsambassadør ned til ham.”

Sri Lankas præsident "Jeg har ikke brug for lektioner fra vestlige repræsentanter"Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksa sagde i dag at han ikke har planer om at indgå en fredsaftale med tigrene og LTTE har lidt tid tilbage nu til at nedlægge deres våben og overgive sig. “Det er vores pligt at beskytte dette lands folk. Jeg har ikke brug for lektioner fra vestlige repræsentanter.” Sagde Rajapaksa dagen efter Englands og Frankrigs udenrigsministres besøg i forsøg på at skabe en våbenhvile. Rajapaksa sagde også at udsendinge fra udlandet “forsøgte at belære os om civile”. ”Når vi siger at vi ikke bruger tunge våben, betyder det at vi ikke gør”. ”Vi har set hvordan Irak blev bombet. Vi har set hvordan Afghanistan bliver bombet. Man skal ikke beskylde andre, når man ikke selv ved hvad man gør, det står helt klart.” sagde han. Danmarks udenrigsminister skriver i dag efter den tredje telefonsamtale med Sri Lankas udenrigsminister Rohitha Bogollagama, at Denmark vil sende menneskerettighedsambassadør, Arnold Skibsted til Sri Lanka i den kommende uge.


%d bloggers like this: