Nyheder

MEP til EU Kommissionen-“STOP EU-STØTTEN TIL SRI LANKAs REGERING”

EU-parlamentet medlem, Søren Søndergaard har i går bedt EU-kommissionen øjeblikkeligt suspendere den privilegerede handelsaftale med Sri Lanka, så længe den srilankanske regering fortsætter sine militære angreb på den tamilske civilbefolkning. Søren Søndergaard kræver at Kommissionen gør noget ved myrderierne. I december 2008 besluttede EU at forlænge en privilegeret handelsaftale med Sri Lanka, som er milliarder værd for den srilanskanske regering, og som placerer Sri Lanka på top 5 blandt de lande, som nyder godt af det såkaldte GSP+-toldregime. På papiret er denne aftale kun for lande, som har ratificeret og effektivt implementeret 27 FN- og ILO-konventioner om bl.a. menneskerettigheder, eliminering af alle former for etnisk og racemæssig diskrimination, tortur og undertrykkelse.

Søren Søndergaard, Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:
– Situationen på Sri Lanka er katastrofal. Dagligt angriber militæret den tamilske civilbefolkning med tunge våben, og selv nødhjælpsarbejdere holdes indespærret.
– Samtidig belønner EU den Srilanskanske regering med milliarder, som bliver brugt til at finansiere krigen.
– Med de seneste dages overgreb må grænsen være nået. Hvis ikke den srilankanske regering går med til en våbenhvile, så må EU øjeblikkeligt suspendere den fordelagtige handelsaftale med Sri Lankas regering.

Søren Søndergaards spørgsmål til EU-kommissionen lyder:
”Vil Kommissionen stille Sri Lankas regering overfor valget mellem at acceptere en øjeblikkelig våbenhvile af hensyn til den tamilske civilbefolkning eller at modtage en suspension af GSP+-toldregimet mellem EU og Sri Lanka?”