“Undersøg først USA og England før i anklager os for krigsforbrydelser” – Sri Lankas forsvarsminister.

Home » homepage » “Undersøg først USA og England før i anklager os for krigsforbrydelser” – Sri Lankas forsvarsminister.

Midt under anklager for militære krigsforbrydelser i kampen mod Tamiler, sagde Sri Lankas forsvarsminister søndag, at Amerikanske og Britiske tropper bør undersøges før Sri Lankas militær anklages. Bemærkningen faldt dagen efter at Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksa beskyldte flere unavngivne udenlandske elementer for at forsøge at standse den militære offensive ved at” beskylde os for krigsforbrydelser”. Præsidenten erklærede at han var parat til at ”lade sig hænge” i kampen for at besejre ”oprørene”.

”Sri Lankas hær har gjort det bedre end nogen andre styrker i verden, når det kommer til civile tab. Vi har taget alle forholdsregler for at undgå civile tab fra begyndelsen til slutningen af krigen”, sagde forsvars ministeren til det indiske medie NDTV lørdag.

Forsvarsministeren som også er bror til Præsidenten, sagde ” hvis nogen taler om at stille vores militær for en krigsforbrydelses domstol, skal de først stille både amerikanske, britiske og alle andre tropper for en sådan.”
FN og menneskerettigheds organisationer skal ” først undersøge disse andre inden de undersøger os”, sagde han.

Flere europæiske lande vil drøfte krigsforbrydelser i FN`s menneskerettigheds råd i næste uge.


%d bloggers like this: