“Buddha krise” i Jyllandsposten

Home » homepage » “Buddha krise” i Jyllandsposten

Jyllandsposten skriver i sin leder d.24/7 under overskriften Den hårde fred. At resultatet efter Sri Lankas regerings “sejr” over de tamilske tigre, lader vente på sig. Artiklen er nuanceret og der lefles ikke for nogle af konfliktens parter overhovedet. Artiklen konkluderer slutteligt at der er behov for et øjeblikkeligt økonomisk pres på Sri Lanka blandt andet gennem Verdensbanken og Den Asiatiske Udviklingsbank. Chamara Bulathsinhala, én af JP`s læsere og én af denne leders kritikere, lægger ikke fingre imellem i sin kritik af JP`s primitive sprogbrug og udlægning af konflikten. Singalesiske Chamara Bulathsinhala beskylder Jyllandsposten for i 1920èrne og 30èrne at have udvist sympati for fascismen og det tyske nazi-diktatur. Det forekommer dog besynderligt for enhver læser med blot en smule kendskab til konflikten på Sri Lanka, at Chamara Bulathsinhala ikke kryber til korset og erkender at JP lederen har ret i sin kritik af det som er sket siden Sri Lankas “sejr”. 

Sri Lanka er kendt for sin presse censur, kendt for at være et af de farligste steder i verden at arbejde som journalist og kendt som det land der ikke lod nødhjælp passere til de mange tsunami ramte tamiler i 2004. Sri Lanka er én slyngelstat og værst af alt, ser den ud til at slippe af sted med det meste. Den sidste krig mod tamilerne har i dag resulteret i verdens største nutidige Kz-lejr, fangerne dør som fluer og nødhjælpsarbejdere og medier får ikke en fod indenfor.

Chamara Bulathsinhala er som det fremgår af hans navn Singaleser og er medlem af organisationen Sri Lankan diaspora. Chamara Bulathsinhala sammen med sin studiekammerat og den såkaldte Sri Lanka ekspert Mikkel W. Kaagaard. har oprettet et forum på Internettet der har den skjulte hensigt at narre tamilske unge og få dem til at modarbejde tamilernes befrielseskamp. Efter at Srilankan diaspora blev afsløret i at videre give person oplysninger til Sri Lankas efterretning samt fejringen af Sri Lankas “sejr” over tamilerne, er de nu blevet tvunget til at ændre deres navn til; Tamilsk diaspora. Det var desuden Sri Lankan diasporas oplysninger der førte til at det canadiske parlamentsmedlem Bob Rae blev udvist fra Sri Lanka d. 10.juni.


%d bloggers like this: