Nyheder

Sri Lankas “dræbermaskine” jagter tamiler i udlandet – Reuters

3 højtstående Srilankanske militærfolk har anonymt fortalt til Reuters at 3 af deres hold blev sendt af sted til henholdsvis Malaysia, Thailand, Singapore og Indonesien for at finde og dræbe Pathmanathan, ikke bare fange ham. Sri Lankas efterretnings tjeneste bortførte i onsdags Hr. Selvarasa Pathmanathan som er ansvarlig for internationale anliggender og general sekretær for de tamilske befrielses tigere. Bortførelsen fandt sted i Malaysia og Pathmanathan blev efterfølgende fløjet til Sri Lanka under tvang.

Reuters skriver at én af militærets efterretnings folk har sagt til dem at;“Vi ønskede ikke at bringe ham her til (Sri Lanka). Men omstændighederne tillod os ikke at gøre det (dræbe ham). Tilstedeværelsen af lokale efterretnings og sikkerhedsfolk, gjorde planen umulig at gennemføre”.

Siden Sri Lanka`s myndigheder i torsdags for første gang rapporterede om ”anholdelsen” af Pathmanathan i Thailand, har de nægtet at udtale sig om i hvilket land Pathmanathan blev fanget i. Myndighederne i både Thailand og i Malaysia har nu nægtet at anholdelsen fandt sted i deres lande.

“Vi jagter fortsat andre LTTE ledere som feks. Castro og andre vigtige personer i udlandet” sagde militærmanden til Reuters

Sri Lankas forsvarets talsmand Keheliya Rambukwella sagde i et pressemøde i dag at de har evnen og hjælpen til at pågribe tamiler over alt i verden. “ Vi er I stand til at ødelægge LTTE`s aktiviteter over alt i verden. Vi har evnen og hjælpen til det” sagde han.

Sri Lankas ”search and kill” kan også ske i Europa hvor flere tusinde eksil tamiler bor. I 1996 blev to tamiler her af en journalist som arbejdede på en tamilsk avis skudt og dræbt på gaden i Paris.

Menneskerettigheds organisationer bla. Amnesty international og politikere som har råbt op om CIA´s fange flyvninger i udlandet, lukker øjnene for denne ulovlige handling udført af Sri Lanka.