Nyheder

Sri Lankas statslig journalist pågrebet for at aflevere henrettelsesvideo til Channel 4.

Sri Lankas aviser skriver, at efterretningstjenesten har iværksat en undersøgelse for at fastslå, om den kontroversielle henrettelsesvideo der er blevet vist på Channel 4 er optaget af en statslig journalist. Sri Lankas efterretningstjeneste mistænker den journalist, som blev pågrebet af politiet da han forsøgte at smugle flere stjålne bærbare computere med sig tilbage til Colombo, efter at have dækket kampene i Wanni.

Efterretningstjenestens kilder har nu fortalt til avisen, at journalisten som arbejder ved det statslige fjernsyn, har sendt video-optagelsen, som han havde optaget med mobiltelefon til udenlandske medier, i stedet for at bruge optagelsen fra video kameraet for at beskytte sin identitet.

Journalisten blev pågrebet efter at have delt et billede med nogle kolleger, der lignede billederne på videoen der blev vist på Chanel 4. Og pga. hans forbindelse til udenlandske medier

Efterretningstjenestens kilder fortæller endvidere at, selvom mange soldater har optaget begivenhederne fra kampzonen på deres mobiltelefoner, men at ingen af dem havde et nært tilhørsforhold til udenlandske medie institutioner som Channel 4.

Samtidig siger presseafdelingen for Sri Lankas nationale sikkerhed, at den originale kopi af den kontrovisielle video som blev vist på Channel 4, er blevet fundet, men siger at samtalen på videoen er på tamilsk.
Sri Lanka har tidligere sagt at de har haft en uafhængig undersøgelse som viste at videoen på channel 4, var uægte.
Relaterede nyheder